Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Jantar Team v seriáli FIA EHC 2024 so Sébastienom Loebom

Wednesday, 06. 03. 2024 - 17:52, Miroslav Majláth   

Jantar Team v seriáli FIA EHC 2024 so Sébastienom Loebom

Jantar Team už mnoho rokov absolvuje seriál FIA European Hill Climb Championship. Najskôr to bolo so Slovákom Jánom Miloňom, toho v sezóne 2023 vystriedal Belgičan Corentin Starck.

 

Jantar Team

Slovensko-český Jantar Team neopustí seriál FIA European Hill Climb Championship ani v roku 2024. Na štart pretekov sa opäť postaví Corentin so svojim monopostom Nova Proto NP01 V8 Mugen Tomei. Z celkovo desiatich podujatí zaradených do európskeho kopcového šampionátu je v pláne Jantar Teamu spoločne s Corentinom Starckom zúčastniť sa ôsmych podujatí. Dôvod je jednoduchý, Corentinove pracovné vyťaženie, vďaka ktorému vypadnú podujatia v Španielsku a Slovinsku.

T. Szabosi;20230430-163522.jpg

Po minuloročnom „zahrievacom“ kole, keď Corentin absolvoval niektoré podujatia po prvýkrát, v tomto roku by mohlo byť všetko inak. V prvom rade jeho monopost dostane poriadnu podporu v podobe dohody so Sébastienom Loebom, deväťnásobným svetovým šampiónom v rally. Jeho Loeb Racing Team sa bude starať počas celej sezóny o prípravu a nastavenia Corentinovho špeciálu, po druhé, Corentin už pozná trate, čo bolo v minuloročnej sezóne veľkým nedostatkom pri jeho výkonoch.

Jantar Team

„S Corentinom sme urobili dohodu aj na tohtoročnú sezónu a bude tak opäť reprezentovať slovensko-český Jantar Team. V minulom roku bol trochu problém s prípravou monopostu Nova Proto NP01 V8 Mugen Tomei, čo by mali vyriešiť profesionálne služby Sébastien Loeb Racingu. Corentin sa tak bude môcť plne sústrediť na prípravu a samotnú jazdu. Verím tomu, že mu to veľmi pomôže, veď už v minulom roku dokázal, že jazdiť naozaj vie výborne,“ zhodnotil Ján Miloň, šéf Jantar Teamu.

slr-logo.jpg

O tom, ako sa bude v tohtoročnej sezóne Corentinovi Starckovi dariť na jednotlivých podujatiach, o tom vás budeme pravidelne informovať.

Miro Majláth

Jantar Team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri