Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Mičko – Bola to vydarená sezóna

Tuesday, 11. 09. 2018 - 15:44, Ľuboš Kašický   

Mičko – Bola to vydarená sezóna

Jednoznačným vrcholom sezóny Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu na Ostrej Lúke bol očakávaný súboj Braňa Mička a Tomáša Konečného o titul vicemajstra republiky v skupine N.


Uplynulý víkend sa na jednom z kopcov neďaleko Zvolena jazdil záverečný podnik MSR PAV 2018. Ostrá Lúka bola deviatym podnikom sezóny a jazdila sa na dva súťažné dni v ktorých pretekári bojovali o rovných päťdesiat bodov. Iba zanedbateľné dva body však delili Dubničana Braňa Mička z tímu LAMA RACING (Mitsubishi Lancer Evo IX), pre ktorého toto bola premiérová sezóna, od druhého miesta v priebežnom poradí. „Všetko je otvorené. Teším sa na nádherný súboj," prichádzal na štart Mičko, ktorého počas rozhodujúceho týždňa sezóny navyše potrápila aj nepríjemná viróza.

Tibor Szabosi;c30i6630-13.jpg

Braňo Mičko sa už v doterajšom priebehu sezónu ukázal nielen ako veľmi talentovaný pretekár, ale tiež ako bojovník. V momente, keď sadol do kokpitu zabudol na všetky vonkajšie vplyvy a zajazdil ako „pán pretekár". „Dal som do toho všetko. Absolútne som sa snažil sústrediť. Netlačil som na to a podarili sa mi časy, ktoré aj mňa príjemne prekvapili," mohol sa v sobotu po súťažných jazdách tešiť Dubničan, pretože v nádhernom súboji sa v Konečným naťahovali o tisíciny sekundy. V konečnom súčte rozhodlo neuveriteľných 28 tisícin sekundy, ktoré v súčte oboch sobotňajších jázd znamenali druhé miesto v skupine N pre Mička a tretie pre Konečného. V priebežnom poradí MSR PAV sa tak Dubničan dostal pred záverečnými nedeľňajšími pretekmi o jediný bod pred Konečného! Naozaj dráma, ako sa patrí.

Tibor Szabosi;c30i8851-14.jpg

„Žiaľ, už v sobotu mi počas jazdy párkrát vyskočila rýchlosť a museli sme pred nedeľňajšími pretekmi opravovať prevodovku. Veril som, že všetko je už v poriadku, ale problém sa opakoval aj v nedeľu," smutne konštatuje Braňo Mičko, ktorý v prvej súťažnej jazde v nedeľu stratil približne 1,5 sekundy na Konečného a to nakoniec rozhodlo, že prehral nielen nedeľňajší súboj, ale aj zápas o titul vicemajstra. „Nechcem, aby to vyznelo ako výhovorka. Naozaj sme mali problém s prevodovkou. To auto nešlo, ako malo. Je to veľká škoda. Už som nedokázal kontrovať Tomášovi, ktorému samozrejme gratulujem k víťazstvu. Bol lepší a ja sa už teraz teším na naše ďalšie vyrovnané súboje," držal sa statočne čestný Dubničan.

Tibor Szabosi;c30i9051-13.jpg

„Mal by som byť smutný, lebo sme prehrali v súboji o titul vicemajstra," konštatuje Braňo Mičko. „Ja sa však chcem radovať z toho, že sme sa už pri prvej sezóne dokázali zapojiť do súboja o tie najvyššie priečky. Ako veľmi pozitívne vidím aj to, že sa rozdiel na Petra Jureňu, ktorého si veľmi vážim, postupne zmenšoval. Peter je pre nás veľkým vzorom a motiváciou. Aj kvôli ďalším súbojom na trati s ním sa už neviem dočkať ďalšej sezóny. Ešte predtým však chcem všetkým našim partnerom, kamarátom a fanúšikom poďakovať za podporu v tejto sezóne."

Tibor Szabosi;c30i7679-15.jpg

Slovenská kopcová sezóna 2018 je teda za nami, no dubnický tím LAMA RACING má v pláne do konca roka absolvovať ešte zopár štartov o ktorých bude svojich fanúšikov včas informovať.

Ľuboš Kašický

lama-partneri.jpg

Pozrite si aj galériu



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri