Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Michal Žiak vo Veľkom Krtíši odštartuje novú súťažnú etapu

Thursday, 19. 09. 2019 - 20:30, Public relations   

Michal Žiak vo Veľkom Krtíši odštartuje novú súťažnú etapu

Meno Michal Žiak poznajú všetci fanúšikovia automobilových športov na Slovensku nielen z pretekov automobilov do vrchu, ale aj menších rally súťaží. Teraz prichádza posun do Majstrovstiev Slovenska v rally 2019.

Na svoj debut si Michal Žiak vybral podujatie, ktoré bude novinkou pre všetky súťažné posádky. Jedná sa totiž o podujatie, ktoré bude obnovené po takmer tridsiatich rokoch, pričom jeho posledný, 10.ročník sa konal v roku 1990. Ak ste už uhádli, že sa jedná o podujatie 11. Rallye Veľký Krtíš, uhádli ste správne.

Tibor Szabosi;c30i9534-17.jpg

Michal Žiak už v minulosti všetkým fanúšikom rýchlych kolies dokázal, že tie jeho vedia byť poriadne rýchle. V tom čase bojoval s volantom Mitsubishi Lancer EVO IX, v tohtoročnej kopcovej sezóne sa však už predstavil s vozidlom Škoda Fabia R5. Stalo sa tak na Jankovom vŕšku, kde rovnako dokázal, že napriek premiére s novým autom vie byť nesmierne rýchly.

Tibor Szabosi;asf-2045-1.jpg

„Som rád, že konečne nadišiel čas, aby som sa predstavil aj vo veľkom rally majstrovstve. Viem, že idem do úplne niečoho nového, ale už nastal čas posunúť sa o stupienok vyššie. Navyše som si vybral na svoj debut súťaž, ktorá je pre všetkých nová. Budem mať však vedľa seba jedného z najskúsenejších spolujazdcov na Slovensku, ktorý dokonca, ako málokto z celého štartového pola vo Veľkom Krtíši štartoval. Dokonca pri jeho poslednom ročníku, čiže v roku 1990 stál spoločne so svojim jazdcom na najvyššom stupienku pre absolútnych víťazov. Verím, že sa nám spoločne podarí túto súťaž zdolať a doviezť Škodu Fabia R5 až na cieľovú rampu. Chcem si túto debutovú súťaž poriadne užiť, pričom si žiadne ciele nedávam, hlavné pre mňa je zbieranie nových skúseností, ktoré budem môcť v budúcnosti zužitkovať,“ vysvetlil Michal Žiak.

Tibor Szabosi;asf-8977-2.jpg

Ako už Michal Žiak naznačil, po jeho boku v pravej sedačke Škody Fabia R5 bude počas 11. Rallye Veľký Krtíš 2019 sedieť a diktovať mu rozpis Marek Podobník.

Tibor Szabosi;c30i7800-20.jpg

11. Rallye Veľký Krtíš 2019 odštartuje ako predposledné kolo tohtoročného slovenského rally šampionátu v dňoch 20. – 21.9.2019. V programe podujatia je najskôr v piatok podvečer od 19-tej hodiny predstavenie súťažných posádok na štartovej rampe umiestnenej v centre mesta Veľký Krtíš. Samotný súboj s časom odštartuje v sobotu ráno od 7:00 hodiny výjazdom zo servisného parkoviska. Následne všetkých zúčastnených čaká absolvovanie deviatich rýchlostných skúšok a cieľová rampa, kde sa od 16:40 hodiny dozvieme meno víťaza, ale aj konečné umiestnenie zvyšných posádok.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri