Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

RUFA SPORT do Veľkého Krtíša v úlohe lídra šampionátu, ale s veľkou neznámou

Thursday, 19. 09. 2019 - 09:12, Public relations   

RUFA SPORT do Veľkého Krtíša v úlohe lídra šampionátu, ale s veľkou neznámou

Predposledné kolo Majstrovstiev Slovenska v rally 2019 odštartuje počas 20. a 21. septembra 2019 vo Veľkom Krtíši. Práve sem cestuje slovenský RUFA SPORT v úlohe lídra šampionátu.

Grzegorz Grzyb spoločne s Jakubom Wróbelom a Škodou Fabia R5 majú pred sebou predposledné kolo Majstrovstiev Slovenska v rally 2019. Ich bodový náskok na čele absolútneho poradia je síce dvadsaťpäť bodov, do konca sezóny sa však ešte bude bojovať v absolútnom poradí o stopäť bodov. A to veru nie je málo.

Tibor Szabosi;asf-4701-6.jpg

„Samozrejme ideme do Veľkého Krtíša bojovať a bude to určite najmenej na stodvadsať percent. Do čoho však ideme, to vôbec netušíme a asi to zistíme až pri obhliadke tratí. My s Kubom sme ale zvyknutí na nové a neprebádané súťaže, tak dúfam, že všetko bude aj vo Veľkom Krtíši v náš prospech,“ v krátkosti zhodnotil Grzegorz Grzyb.

Tibor Szabosi;c30i0079-23.jpg

Dôvodom prečo Grzegorz netuší čo ich vo Veľkom Krtíši čaká je fakt, že v tomto meste a jeho okolí rally súťaž zahrnutá do Majstrovstiev Slovenska v rally nebola už dlhých tridsať rokov. Posledná rally súťaž sa tu totiž konala v roku 1990 ako desiaty ročník Rallye Veľký Krtíš. Preto aj v tomto roku odštartuje súťaž ako 11. ročník. Organizátor pritom pre súťažiacich pripravil trať v celkovej dĺžke 338 kilometrov.

Tibor Szabosi;c30i9316-16.jpg

V tomto počte je už započítaných aj 85 meraných kilometrov. Tie sú rozdelené do 9 rýchlostných skúšok, ktoré absolvujú posádky na troch samostatných úsekoch v troch sekciách. Divácky príťažlivý štart a zároveň predstavenie súťažných posádok je plánovaný na piatok podvečer (20.9.2019) od 19-tej hodiny v centre Veľkého Krtíša.  V sobotu už čakajú súťažné posádky súboje s časom na spomínaných rýchlostných skúškach a po nich cieľová rampa, kde by sme najrýchlejšiu posádku mali privítať od 16 hodiny 40 minúty.

Tibor Szabosi;c30i0780-16.jpg

„Som rád, že na Slovensku sa našiel nový organizátor, ktorý predstaví novú, neopozeranú súťaž. Dúfam, že sa mu podarí naviazať na históriu spred tridsiatich rokov a v budúcnosti sa budeme mať možnosť tešiť aj z tejto rally súťaže. Som rád, že do Veľkého Krtíša idú všetky posádky bez znalostí tratí, takto by sa malo bojovať o titul na každej súťaži. Nás ešte čaká test, pri ktorom sa Grzegorz pokúsi nastaviť Škodu Fabia R5, no bez znalosti povrchu a charakteru tratí to asi bude veľmi ťažké. Dúfam, že sa nám bude dariť,“ doplnil v závere manažér RUFA SPORT Teamu, Ľubomír Kleman.

Miro Majláth

rufa-loga-2019-hustopece.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri