Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Medzi beštiami Buttona nahradí Vandoorne

Sunday, 21. 04. 2019 - 10:50, Ľuboš Kašický   

Medzi beštiami Buttona nahradí Vandoorne

O dva týždne pokračujú MS vytrvalostných špeciálov predposledným podnikom Super-Sezóny 2018/2019 v belgickom Spa-Francorchamps.

 

Po odchode Audi a Porsche si v nudnom šampionáte jednotvárne kraľuje Toyota za ktorú štartuje aj Fernando Alonso, ktorý spolu s Buemim a Nakajimom mieri za majstrovským titulom. Po Belgicku si Alonso odjazdí ešte druhýkrát 24 hodinovku v Le Mans, ktorá Super-Sezónu uzatvára. Spa však naznačuje, ako bude štartové pole vyzerať v novej sezóne, ktorý štartuje začiatkom septembra v anglickom Silverstone.

V najvyššej triede LMP1 štartuje okre továrenskej Toyoty ešte štvorica súkromných tímov, pričom nás teraz bude zaujímať ruský tím SMP Racing. V ňom spolu s Vitaly Petrovom a Mišom Alešinom totiž v prvej placke sezónu absolvoval aj Jenson Button. Bývalý majster sveta F1 odjazdil štyri preteky a po dvoch odstúpeniach skončil raz tretí a raz štvrtý. Do zvyšku sezóny sa však rozhodol nenastúpiť a nahradí ho jeho bývalý kolega z tímu McLaren, ktorý Buttona vystriedal aj po Angličanovom F1 odchode v sezóne 2017.

wec-start.jpg

Pre Stoffela Vandoorna to bude v tomto šampionáte premiéra a za tím odjazdí nielen Spa, ale aj júnovú Le Mans (okrem toho štartuje aj v FE). Mimochodom v Belgicku sa popri spomínaných Alonsa, Vandoorna a Buemiho objaví na štarte celá plejáda bývalých pilotov F1, ako napríklad Fisichella, Davidson, Vergne, Sirotkin, Bruno Senna, Kobayashi, Petrov, Maldonado, Van Der Garde, Da Costa, Beretta, či Lamy. Účasť teda viac, ako parádna! Škoda len, že chýba poriadna účasť silných továrenských tímov. Inak sú placky stále väčšie beštie, ako F1.

Štartová listina a program víkendu, pre tých, ktorí to budú sledovať. 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri