Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Alonso a McLaren testujú na Starej tehelni

Tuesday, 23. 04. 2019 - 19:19, Ľuboš Kašický   

Alonso a McLaren testujú na Starej tehelni

Americká formulová séria INDYCAR má za sebou štyri úvodné preteky a všetko sa pomaly schyľuje na prípravu k vrcholu sezóny v Indianapolis. Takto sa pripravuje Fernando Alonso, ktorý chce víťazstvo.

 

S blížiacim sa májom sa blíži aj prvý vrchol sezóny, ktorým budú v poslednú májovú nedeľu preteky F1 v Monte Carle a súbežne na Starej tehelni v Indianapolise 103.ročník najstarších pretekov sveta – INDY500. No a zatiaľ, čo v Monaku sa čaká prekvapenie v podobe víťazstva Leclerca na ferrari, tak v INDY je všetko zacielené na očakávané víťazstvo Fernanda Alonsa. Dokáže to?

tes01.jpg

Alonso bude už počas prvého májového víkendu štartovať v predposledných pretekoch sezóny WEC v belgickom SPA za Toyotu, no pred pár dňami absolvoval testy s McLarenom Chevrolet v Starej tehelni, kam sa v stredu znova vracia. Ako vnímal Španiel, ktorý nevyvracia ani možnosť prípadného návratu do F1, úvodné kilometre s novým mclarenom?

tes03.jpg

Oproti minulému štartu Alonsa v INDY500 pred dvoma rokmi sa aerodynamika vozidiel americkej série zmenila. „Každý ma na to upozorňoval a myslím si, že auto má menej prítlaku,“ vraví Fernando po prvých testoch. „Dnes som jazdil na trati sám, no v štartovom poli to môže byť s takýmto autom náročnejšie. Tento rok nemám za sebou podporu a skúsenosti tímu Andretti Autosport. Iba hosťujem a som na všetko sám. Jazda na ovale je špecifická. Všetko je však o zvyku. Musím si na auto zvyknúť. Je to nové auto, nový tím, nové rozloženie sedadla, volantu, opierok. Všetko musíme zladiť a priestor na to máme počas ďalších testov 24.apríla.“ Tie sa idú už zajtra a odtiaľ Španiel poletí zasa do Európy, aby sa pripravil na vytrvalostné preteky s Toyotou v belgicko Spa-Francorchamps.

tes05.jpg

tes06.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri