Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Marcové novinky: Afrika v pohybe.

Wednesday, 14. 04. 2010 - 20:51, Michal Kostka   

Marcové novinky: Afrika v pohybe.

Egypt Rally Cup 2010 (5. - 7. marec)
Víťazom prvého podniku egyptskej sezóny sa stal Karim Mostafa El Zanaty so spolujazdcom Hany Said Madboulym. Súťaž Egypt Rally Cup 2010 mala klasický formát: piatkový prológ plus dve etapy rozdelené na sobotu a nedeľu, spolu približne 450 ostrých kilometrov. El Zanaty pilotujúci anglický špeciál Desert Warrior si rozhodujúci desaťminútový náskok vybudoval už v prvej etape. Druhý Tarek Mostafa El Erian (Toyota Mini Cruiser) v nedeľnej etape svoju stratu zmenšil len o 33 sekúnd, zároveň si tým poistil striebro. Celkovo tretí Hani Sherif Omar bol so svojím Jeepom Wrangler prvý v triede T2. Jediný zahraničný účastník rally, Azzam El Tagy El Farouqy z Jordánska, skončil desiaty. Do súťaže odštartovalo pätnásť posádok, v cieli ich bolo klasifikovaných trinásť.

www.efms.com.eg;Tarek Mostafa El Erian - Toyota Mini Cruiser

Tuareg Rallye (14. - 22. marec)
Od štrnásteho do dvadsiateho druhého marca sa konal dvanásty ročník jednej z mnohých nízko nákladových súťaží - Tuareg Rallye. Okrem klasického delenia podľa techniky sa na Tuareg Rallye súťažiaci rozdeľujú aj na amatérov a profesionálov. Amatéri sú ušetrení niektorých náročných úsekov a majú kratšie etapy, profesionáli sa zato riadne nadrú. Aj oni však majú možnosť uľahčiť si situáciu prestupom do triedy amatérov, hoci od druhej etapy len za cenu penalizácie.

www.marathonrally.com;V dunách Ergu

Na štarte sa zišiel úctyhodný pelotón zložený z viac ako dvesto posádok a nechýbalo ani zopár mien známych z Dakaru. V triede Moto Profi mali Milan Stanovnik či Henno van Bergeijk aj českú konkurenciu vďaka Ladislavovi Škodovi a Robertovi Víškovi. V triede Auto Profi sa objavili aj Jan Mihaliček a Marek Ročejdl s vozom Land Rover Defender 90, či Nemka Tina Meier, ktorá sa po prvý raz súťažne posadila do auta. Do tretice sa česká dvojica predstavila aj v triede Moto Amatér zásluhou Filipa Webera a Jindřicha Moravca.

www.marathonrally.com;A v prachu miznú...

Po siedmich dňoch v Maroku, počas ktorých si posádky užili dostatok piesku najmä v dunovej oblasti Erg Chebbi, sa rally záverečnou etapu na území Španielska vrátila do Európy. Už od druhého dňa bolo jasné, že v triede Auto Profi si po obhajobu prvenstva, piateho v rade a šiesteho celkovo, prišiel Rakúšan Christof Danner (Puch G 320). Držať s ním krok sa snažil Lee Amthor (Range Rover), z druhého miesta strácal na víťaza takmer hodinu. Česká dvojica Mihaliček-Ročejdl skončila na ôsmej priečke.

www.marathonrally.com;Víťazná posádka Danner-Rieger

Víťazom triedy Moto Amatér sa stal Andrej Pogačar, druhý skončil Stefano Chiussi. Obom však na trati poriadne zatápali českí jazdci Weber (KTM 690 LC4) a Moravec (Yamaha 450 WR), ktorým napokon patrili priečky s číslom tri a štyri. V triede Moto Profi prišiel o šancu na víťazstvo Miran Stanovnik (KTM 690 Rally) kvôli jazdeckej chybe v tretej etape a musel sa uspokojiť s jedenástou priečkou. Na štvrtý pokus si celkový triumf vybojoval Mick Tomkinson (KTM 450 EXC), Ladislav Škoda rally dokončil na 43. a Robert Víšek na 80. priečke.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri