Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Malcolm Wilson: Tento rok na asfalte určite vyhráme

Monday, 08. 08. 2011 - 18:57, Katarína Ďurecová   

Malcolm Wilson: Tento rok na asfalte určite vyhráme

Továrny tím Fordu síce tento rok ešte nedokázal poraziť Citroen ani na šotoline, dokonca ani len na Rally Finland, už teraz je ale Malcolm Wilson presvedčený o tom, že na asfalte to určite jeho jazdci dokážu.

„Som absolútne presvedčený o tom, že tento rok vyhráme asfaltovú rally - neviem síce, ktorá to bude, ale som si týmto faktom istý. Vždy keď sa tento rok na nejakej rally objavil asfalt - okej, i keď to bolo so šotolinovým nastavením a šotolinovými pneumatikami, všade sme boli najrýchlejší. Mikko bol najrýchlejší v Portugalsku (na asfaltovej superšpeciálke v Lisabone), Jari-Matti bol najrýchlejší v Argentíne. Okej, autá vtedy boli ďaleko vzdialené od nastavenia na asfalt, ale to, čo jazdci povedali po absolvovaní testov na asfalte, bolo veľmi povzbudzujúce", hovorí priam až neuveriteľne optimistický šéf M-Sportu Malcolm Wilson.

Tibor Szabosi;_m5m3180.jpg

K jeho vyjadreniu sa pridáva i šéf Fordu Motorsport Europe Gerard Quinn: „Citroen si samozrejme verí (na Rallye Deutschland), pretože tu historicky majú vynikajúce výsledky. Mikko i Jari-Matti ale ukázali tento rok záblesky toho, čo na asfalte dokážu. Jazdi sú už nedočkaví jazdiť na asfalte, čo je určitý prvok sebaistoty, ktorú sme (na tomto povrchu) predtým nemali. Verím, že z tejto sebadôvery môžeme ťažiť", hovorí už o čosi miernejšie, ale predsa stále optimisticky Gerard Quinn.

K týmto vyjadreniam je potrebné dodať, že posledné víťazstvo na asfalte pre tím Ford vybojoval v roku 2006 Marcus Gronholm; to však bolo na značne špecifickej Rallye Monte Carlo. V prípade, že sa berú do úvahy len typické asfaltové podujatia, tak posledným víťazom vo farbách Fordu bol Markko Märtin, ktorý dokázal v roku 2004 vyhrať v Španielsku. Odvtedy sa všetky asfaltové rally stali korisťou Sébastiena Loeba, respektíve Citroenu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri