Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Rally komisia

Majstrovstvá Európy v rally 2002

Wednesday, 13. 02. 2002 - 19:22,    

Majstrovstvá Európy v rally 2002

Pre rok 2002 FIA zrušila Európsky pohár jazdcov F2 a nahradila ho Majstrovstvami Európy - Super 1600. Pre toto nové majstrovstvo stanovilá tieto športové predpisy:

FIA Super 1600 - Majstrovstvá Európy v rally jazdcov

1. Všeobecné pravidlá
V rámci štruktúry FIA majstrovstiev Európy v rally, FIA organizuje Super 1600 Majstrovstvá Európy v rally jazdcov (Majstrovstvá) na základe nasledujúcich podmienok:

- Minimálne 10 jazdcov musí zaregistrovať na FIA prihlášku do Majstrovstva pred 15. februárom 2002.
- Majstrovstvo sa riadi FIA Medzinárodným športovým poriadkom a jeho prílohami (MŠP), Všeobecnými predpismi pre rally (Predpisy) a týmito Športovými pravidlami, ktoré sú špecifické pre Majstrovstvo.
- Majstrovstvo je vyhradené pre jazdcov, zúčastňujúcich sa kvalifikačných rally Majstrovstiev s vozidlami Super 1600. Tieto Super 1600 vozidlá sú Kit Car vozidlá skupiny A, s poháňanou prednou nápravou s atmosferickým motorom s objemom valcov do 1600 cm2 , v súlade s technickými predpismi pre tieto vozidlá. FIA zverejní zoznam tých vozidiel, ktoré ako jediné sa budú môcť zúčastniť Majstrovstva.

2. Podujatia Majstrovstva
- Majstrovstvo pozostáva zo všetkých podujatí zaratávaných do Majstrovstiev Európy v rally. Pre toto Majstrovstvo sa bude zaratávať 8 najlepších výsledkov, z ktorých iba jeden môže byť získaný z rally s koeficientmi 10, 5 alebo 2.

3. Podmienky účasti
- Na získanie bodov sa musí jazdec zaregistrovať na FIA a zaplatiť prihlasovací vklad 500 USD. On / ona sa tiež musí zúčastniť aspoň na 7 rally Majstrovstva. Účasťou na rally je myslené to, že jazdec absolvuje štart rally.

4. Podmienky klasifikácie
- 4.1 Pre každú rally Majstrovstva bude z absolútneho poradia zostavená zvláštne klasifikácia a podľa nasledovnej stupnice budú pridelené body:

1. 10 bodov
2. 6 bodov
3. 4 body
4. 3 body
5. 2 body
6. 1 bod

- 4.2 Ľubovoľný registrovaný jazdec môže získať body podľa svojho pomerného umiestnenia, t.j. neregistrovaný jazdec nemôže vziať body jazdcovi registrovanému v Majstrovstve.


Príklad:
1. jazdec - registrovaný: 10 bodov
2. jazdec - neregistrovaný: 0 bodov
3. jazdec - registrovaný: 6 bodov

- 4.3 Jazdec, ktorý získal najvyšší súčet bodov zo započítaných 8 najlepších výsledkov podľa čl. 2, 4.1 a 4.2 bude vyhlásený ako
majster Európy Super 1600.


- 4.4 Spolujazdcovi, ktorý získa najvyšší počet bodov v zvláštnej oddelenej klasifikácii podľa tých istých podmienok, ktoré sú aplikované pre jazdcov bude udelený pohár.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri