Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Lipták sa teší na prešovské trate

Wednesday, 11. 04. 2012 - 18:05, Daniel Mandzi   

Lipták sa teší na prešovské trate

Podobne ako vlani aj teraz vo farbách L Racing tím sa predstaví najviac posádok, ktoré sa budú snažiť prehovoriť aj do súťaže družstiev. Tá je vypísaná v rámci slovenského šampionátu DMACK Tyres Rally 2012 a zaujímalo nás, či tento tím postaví rovnako päť posádok ako tomu bola na poslednom podujatí minulej sezóny. Začiatok novej sezóny je už doslova pred dverami, keď v závere týždňa štartuje dvojdňová súťaž XIX. Rally Prešov (13.- 14. apríla). „Záujem pretekárov jazdiť pod našou strechou nás teší a na druhej strane aj zaväzuje pripraviť potrebné zázemie, aby sa posádky mohli sústrediť na svoj čo najlepší výkon," hovorí manažér a jazdec v jednej osobe Ján Lipták.

Tibor Szabosi;co8c9933-2.jpg

L Racing tím budú na najbližšom podujatí reprezentovať štyri posádky - dve v triede 3, jedna v triede 6 a jedna v triede 8 - tie sa predstavia aj v súťaží tímov počas prešovskej rely. „Dá sa povedať, že zostava tímu sa veľmi nemení, aj keď život prináša rôzne prekvapenia. Celú sezóny by rada na Slovensku jazdila maďarská posádka István Pethö - Atilla Ruboczky, ktorá by mala postupne priniesť aj reklamných partnerov, aby sa balík financií navýšil a mohli sme bez problémov zabezpečiť chod tímu a nemuseli niekde uberať, aby mohli jazdiť štyri či viac posádok. Jazdiť bude s vozidlom Mitsubishi Lancer evo IX v triede 3. Druhou posádkou bude Marek Špavelko s manželkou Gabikou, ktorú na niektorých podujatiach na sedadle spolujazdca vymení Milan Straka. Ich súťažným náradím bude Citroën C2 R2 MAX v triede 6. V  triede 8 ostáva Juraj Keszi s leonom ako naša tretia posádka. Štvrtú vytvorím spoločne s Jánom Slovákom. Pôvodne sme plánovali prestavbu nášho auta na R4, ale po zvážení všetkých vecí sme od toho upustili a ostávame v triede 3," prezradil Ján Lipták.

Tibor Szabosi;co8c0194-3.jpg

Technika je nachystaná a nič nebráni, aby sa posádky pustili v Prešove do bojov o prvé body do slovenského šampionátu. „Počas zimnej prestávky sme nachystali autá, boli sme ich aj otestovať, ale o konkrétnych cieľoch by som nechcel hovoriť. Motoristický šport je špecifický a posádka môže mať auto pripravené veľmi dobre a nemusí dôjsť do cieľa ani na jednej súťaží. Hovorím, že bolo by dobre dôjsť každú súťaž a získať aj dobrý výsledok. Poviem to ináč, očakávam, aby  všetko dobre dopadlo pre posádky aj tím a došli sme zdraví do cieľa s primeraným výsledkom." Na prešovskej rely bude práve trieda 3, kde má L Racing tím dve posádky najviac obsadená. Podľa zoznamu prihlásených je v nej 16 dvojíc, ktoré sa budú snažiť zabojovať o najlepší výsledok. Ján Lipták nemá najlepšie spomienky  na minuloročný ročník prešovskej rely, ktorú pre technickú poruchu nedokončil. „Na súťaž do Prešova sa teším a rovnako aj na trate s meniacim sa rytmom jazdy. Potešilo by ma, ak by sme súťaž dokončili bez problémov. V triede je viacero mladých a dravých jazdcov, ktorí iste budú miešať kartami na jej prvých priečkach," dodal J. Lipták.

Tibor Szabosi;co8c9333-2.jpg

Dodajme že do súťaže tímov sa prihlásili štyri tímy - Styllex motorsport, Slovakia Rally System, DMACK MELICO RACING TEAM, L Racing s.r.o.

Tlačové stredisko Rally Prešov



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri