Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Lenger a Závadský smerujú do veľkých rally majstrovstiev

Sunday, 31. 03. 2024 - 08:07, Miroslav Majláth   

Lenger a Závadský smerujú do veľkých rally majstrovstiev

Lukáš Lenger a Adam Závadský v sezóne 2023 vstúpili do rally sveta v rámci piatich podujatí Slovenského rally poháru, kde získali úvodné skúsenosti. Teraz smerujú do veľkého majstráku.

 

M. Martinko;img-1369-14.jpg

Lukáš s Adamom sa prvýkrát predstavili slovenským divákom v rámci Rallye Tatry 2023, kde im v cieli patrilo siedme miesto v triede RP3. Po tomto debute nasledovala súťaž v Prešove, kde chalani dojazdili na štvrtom mieste v triede. Novou skúsenosťou pre spomínanú dvojicu bola súťaž vo Vranove, kde nejazdili zle, avšak na rýchlych tratiach ich Ford Fiesta Mk5 ST akosi nestíhala a tak im v cieli patrilo šieste miesto v triede RP3. Predposledným podujatím v sezóne 2023 pre Lukáša a Adama bola Rally Dobšiná, kde už motor Fiesty to najlepšie mal za sebou, takže nakoniec táto mladá dvojica bola rada aj za  šieste miesto v triede. A záver súťaže doplnila Rally Liptov, kde Lukáš išiel s náhradným spolujazdcom. Veľa slávy si však neužili, keď v ťažkých podmienkach mali drobný výlet mimo trať. Nakoniec síce pokračovali, ale časová strata bola už veľmi veľká.

B. Štrauch;dsc-1362-5.jpg

„Už v Dobšinej bolo jasné, že náš motor už nemá význam namáhať a skôr, alebo neskôr nám zamáva na rozlúčku a tak sme v rámci zimnej prestávky mali neskutočne veľa roboty a to nielen na aute, ale aj pri nácviku rozpisu. Na našom Forde sme vymenili prevodovku za novú a počas zimy sme robili komplet nový motor.

Lukáš Lenger Team

Za prácu na ňom by som chcel zvlášť poďakovať Gabimu Tamášovi, bez ktorého a bez pomoci jeho ľudí by sa to nepodarilo. Gabi spoločne so svojim tímom urobili výbornú prácu a už potrebujeme doriešiť iba elektriku a naladiť motor, ale verím tomu, že všetko stihneme. No a v budúcnosti nás čaká ešte popracovať na podvozku, ale všetko riešime postupne.

Lukáš Lenger Team

V pláne máme totiž absolvovať kompletný seriál slovenského rally šampionátu vrátane zahraničných súťaží. Ak sa nám podarí, radi by sme si strihli aj pre mňa domácu Rally Cemjata, ale neviem či dovtedy všetko stihneme pripraviť. Dúfam však, že áno. Potrebujeme pred súťažou na Kopnej vyskúšať auto a urobiť zopár ostrých kilometrov.

Lukáš Lenger Team

Verím, že sa nám to podarí a podarí sa nám aj prestup do Majstrovstiev Slovenska v rally 2024. Urobili sme pre to všetko, čo bolo v našich silách,“ zhodnotil Lukáš Lenger.

Lukáš Lenger Team

Ako sme práve počuli, ak všetko dobre pôjde, v pláne je Rally Cemjata. Ak by náhodou toto nevyšlo, určite posádku Lukáš Lenger a Adam Závadský uvidíme v rámci prvého podujatia Majstrovstiev Slovenska v rally 2024. Tým bude podujatie Síť21 Rallysprint Kopná 2024 v dňoch 3. – 4.5.2024.

Miro Majláth  



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri