Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Latvala s Fiestou havaroval, na Arctic Rally preto Ford neuvidíme

Monday, 24. 01. 2011 - 20:14, Katarína Ďurecová   

Latvala s Fiestou havaroval, na Arctic Rally preto Ford neuvidíme

Ford Fiesta WRC nakoniec bude debutovať, tak ako Citroen DS3 WRC, na Rally Sweden. Pôvodne sa mali Hirvonen s Latvalom predstaviť na Arctic Rally, ktorá sa koná koncom tohto mesiaca, ale počas víkendového testovania sa Jarimu-Mattimu Latvalovi podarilo havarovať a poškodiť auto natoľko, že do Arctic Rally nestihne byť opravené a tak musel Ford svoje plány pozmeniť a uspokojiť sa iba s testom pred debutom vo Švédsku.

Jari-Matti Latvala spolu so svojim spolujazdcom Miikkom Antillom havarovali v 150 kilometrovej rýchlosti, ale našťastie z toho vyviazli bez zranení.

Ford;

Latvala hovorí, že celý incident sa stal, keď išli na šiestom prevodom stupni cez horizont: „Bola to moja chyba. Snažil som sa využiť snehovú bariéru na to, aby som auto spomalil, ale šli sme cez strechu ešte predtým, ako sme sa dostali k snehu a trafili sme nejaké stromy. Fiesta RS WRC prežila túto haváriu v pozoruhodne dobrom stave a Miikka a ja sme vyviazli bez zranení. Fakt, že tím dokáže auto opraviť a my môžeme tento týždeň pokračovať v teste len ukazuje, ale silné toto auto je."

Vladislav Maschl;img-2370.jpg

Keďže toto bola jediná Fiesta, ktorá je vo Forde v dispozícii na testovanie a bola to aj Fiesta, s ktorou sa mali obaja jazdci Fordu zúčastniť Arctic Rally (podrobnosti o plánovanej účasti Fordu na Arctic Rally si môžete prečítať v tomto článku), Ford nakoniec musel štart odvolať a pred Rally Sweden absolvuje len klasický test.

Ford;

„Auto bude opravené pred ďalším testom, ktorý tento týždeň absolvujeme vo Švédsku", hovorí Malcolm Wilson a pokračuje: „Veríme, že stihneme absolvovať všetky testy, ktoré máme naplánované, ale nanešťastie musíme obetovať našu účasť na Arctic Rally. Je mi ľúto všetkých fanúšikov, ktorí sa tešili, že uvidia Mikka a Jariho-Mattiho v akcii vo Fieste RS WRC, ale pokračovať v testoch vo Švédsku, je najlepším riešením na to, aby sme boli kompletne pripravení na Rally Sweden", zakončuje Wilson.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri