Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Hirvonen a Latvala sa zúčastnia Arctic Rally

Saturday, 15. 01. 2011 - 17:41, Katarína Ďurecová   

Hirvonen a Latvala sa zúčastnia Arctic Rally

Pre jazdcov továrneho tímu Fordu Mikka Hirvonena a Jariho-Mattiho Latvalu nebude Rally Sweden prvým podujatím, na ktorom sa predstavia s novým Fordom Fiesta WRC. Koncom januára sa totiž predstavia na snehovej Arctic Rally na ich domácej pôde vo Fínsku.

Predpokladá sa, že jazdci Fordu sa za volantom Fiesty WRC vystredajú - jeden z nich bude jazdiť prvý deň a druhý druhý deň. Oba dni je na programe päť rýchlostných skúšok, prvý deň trať meria okolo 70 kilometrov a druhý deň to bude približne dvojnásobok.

Vladislav Maschl;img-9802.jpg

„Zúčastniť sa takéhoto podujatia je dobrý nápad. Moc toho síce nenatestujeme, ale skôr si vyskúšame skutočnú rally a zistíme ako auto funguje počas súťažných podmienok. Arctic Rally som sa v minulosti zúčastnil dvakrát, naposledy v roku 2002. Trať je tam veľmi dobrá a vždy je tam veľa snehu", zhodnotil štart Fordu na Arctic Rally Mikko Hirvonen.

Ford

Ford sa teda, na rozdiel od Citroenu, kde chcú pred Švédskom absolvovať klasický test, rozhodol vyskúšať si nové auto priamo v súťažných podmienkach. Minulý rok sme ale na Arctic Rally jazdcov Citroenu vidieť mohli, štartovali tam Kimi Raikkonen a Dani Sordo, ktorý celé podujatie vyhral.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri