Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Laponská misia lietajúceho Fína Bottasa

Wednesday, 12. 12. 2018 - 12:18, Ľuboš Kašický   

Laponská misia lietajúceho Fína Bottasa

Tri týždne pred začiatkom testovania F1 na novú sezónu 2019 si pilot majstrovského tímu Mercedes premiérovo vyskúša rely.

 

Po zimný prázdninách odštartuje Valtteri Bottas netradične štartom na známej Arctic Lapland Rally, ktorá sa pôjde 24.-26.januára 2019. Jazdiť bude na majstrovskom Forde Fiesta WRC a spolujazdcom nebude nikto iný, ako dvojnásobný majster sveta a co-pilot Marcusa Gronholma, Timo Rautiainen.

Martin Trenkler;18at-bottas-12.jpg

„Je to pre mňa jedinečná príležitosť nazrieť do sveta rely, ktorý je doteraz pre mňa úplne neznámy,“ priznáva Valtteri Bottas. „Som však pretekárom a vždy sa snažím zajazdiť najlepšie ako dokážem,“ sľubuje Fín, ktorý len nasleduje stopu svojich bývalých fínskych kolegov z F1. Na Arctic Rally si totiž už zajazdili Mika Häkkinen, Kimi Räikkonen, Keke Rosberg, či naposledy Heikki Kovalainen, ktorý na jubilejnom päťdesiatom ročníku (2015) s Fordom Fiesta R5 skončil na peknom šiestom mieste.

Martin Trenkler;18at-bottas-02.jpg

Pravdou je, že žiadny s Bottasových F1 ex-kolegov zatiaľ na tejto súťaži vážne nehavaroval, no po niekdajšej nepríjemnej havárii Kubicu aj tak prekvapuje ochota aktívneho pilota F1 riskovať prípadné zranenie tesne pred štartom novej sezóny. Bottasa čaká len pár dní testov a úplne sa bude musieť spoľahnúť na Rautiainena, ktorý s Gronholmom vyhojoval 30 víťazstiev a 61 pódiových umiestnení. „Nemohol to odmietnuť,“ tvrdí skúsený spolujazdec, ktorý musí Bottasa naučiť jazdiť podľa rozpisu. „Valtteri je talentovaný pretekár a verím, že mu budem dostatočnou oporou.“



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri