Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Kubicovi hrozí vyhodenie z tímu Williams

Friday, 17. 05. 2019 - 09:19, Ľuboš Kašický   

Kubicovi hrozí vyhodenie z tímu Williams

Poliak Robert Kubica si splnil sen a dokázal sa vrátiť do F1, no jeho štarty v najslabšom tíme súčasnosti sú veľkým sklamaním.

 

34-ročný poľský pretekár sa vďaka peniazom domácich sponzorov dostal na tohtoročnú súpisku grand prix, no ukazuje sa, že to nebol dobrý nápad. Kubica ani zďaleka nestačí ani na svojho tímového kolegu Georga Russella a trápi seba aj fanúšikov jazdením na chvoste štartového poľa. Nie náhodov sa preto začalo v kuloároch rozprávať o jeho výmene.

wi03-8.jpg

Zatiaľ prebehli medzi novinármi informácie o dvoch možných kandidátoch. Ťažko povedať, čo je na tom pravdy, ale bez vetra sa ani lístok na strome nepohne. Jeden zdroj naznačil, že Kubica má v zmluve klauzulu, ktorá by ho v prípade slabých výkonov umožnila nahradiť. Ako náhrada sa črtá 23-ročný Kanaďan Nicholas Latifi, ktorý je po troch víťazstvách zo šiestich štartov momentálnym lídrom prebiehajúceho ročníka F2 a zároveň je aj testovacím pilotom tímu Williams.

wi05-kubica.jpg

Druhou možnosťou je vraj 20-ročný Nikita Mazepin z Moskvy, ktorý tiež jazdí F2 za tím ART GP. Oveľa väčšou pridanou hodnotou je však jeho tatko Dimitrij Mazepin, ktorý ako pravý ruský miliardár chce (po vzore Strolla) kúpiť synáčikovi nielen sedačku, ale možno aj celý tím Williams. A keďže centrála v Grove je v kríze, tak je možné všetko.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri