Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Kubica a Russell uviedli Williams FW42

Monday, 11. 02. 2019 - 17:19, Ľuboš Kašický   

Kubica a Russell uviedli Williams FW42

Druhým tímom, ktorý sa dnes ozval verejnosti je tím Williams Racing, ktorý predstavil nového hlavného sponzora a hneď do jeho farieb oblekol aj nový monopost FW42.

 

Doba je zvláštna a dnes už iba spomíname na časy, keď sa konali okázalé prezentácie tímov F1 na tých najexkluzívnejších miestach. Tradičný britský tím má v posledných rokoch hlboko do vrecka a svoje prezentácie robí v domácich priestoroch v Grove. Aj on však nepripravil žiadnu veľkú prezentáciu, ale urobilo sa zopár záberov, jedno video a pár fotiek s prítomnými bossmi. Hlavné však je, že sme zazreli aj vzhľad nového auta.

Kuriózne na tomto príbehu je, že novým hlavným sponzorom sa stal jeden z bývalých inžinierov tímu z konca 70-tych rokov, ktorý neskôr založil úspešnú telekomunikačnú spoločnosť a dnes je práve jeho firma ROKiT, Jonathana Kendricka, titulným sponzorom, ktorý vyplnil miesto po odchode Martini.

low-williamsf1-17.jpg

Auto, ktoré v Grove ukázali je len „zlátanina“ nových komponentov na starom šasi FW41 nastriekaná na nové farby. Prezentačné video vyzerá síce nádejne, ale obávam sa, že ani na ňom asi nebude FW42-ka. Alebo predsa? Napokon, veď aj tak sa pravidlá zásadne nemenili a všetky autá novej sezóny vychádzajú z vlaňajšieho základu.

low-williamsf1-16.jpg

Dôležité je, že v novom aute bude sedieť marketingovo zaujímavý Poliak Robert Kubica, ktorý naškrabal potrebné milióny a na druhý pokus sa napokon predsa presadil do kokpitu. „Chcem v F1 zostať viac, ako jednu sezónu,“ verí si Poliak, ktorému držíme palce. Bude to však reálne?

low-williamsf1-2.jpg

Druhým pilotom je mladá anglická nádej, ktorá má za sebou silný Mercedes a vo Williamse má absolvovať učňovské roky F1, George Russell. 21-ročný mladík predvlani vthral sériu GP3 a vlani šampionát F2.

low-williamsf1-6.jpg

Múdre slová, ktoré sa opakujú pri každej prezentácii a aj tak ich nikto poriadne nečíta si opakovať znova nebudeme a radšej si pozrite zopár obrázkov a video. Tie napovedia viacej.

low-kubica-russell.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri