Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Kto bude budúci rok jazdiť za Citroen?

Thursday, 14. 10. 2010 - 17:49, Katarína Ďurecová   

Kto bude budúci rok jazdiť za Citroen?

KPodľa najnovších informácií plánuje Citroen v budúcom roku štartovať rovnako ako túto sezónu s piatimi autami. C4 WRC bude vymenený za DS3 WRC ale ako to bude s jazdcami? V Citroene je zatiaľ potvrdené iba zloženie továrneho tímu, v ktorom pôjdu budúci rok obaja Sébastienovia. Kde nakoniec skončia Dani Sordo, Kimi Raikkonen a Petter Solberg nie je vôbec jasné a chýry o tom, že Red Bull bude budúci rok sponzorovať iba továrny tím Citroenu a nie aj Citroen Junior Team ako tomu je túto sezónu vytvárajú čoraz väčší priestor pre rôzne špekulácie.

Čo sa týka Daniho Sorda, tak ten už dávnejšie deklaroval, že síce vyjednáva s Citroenom, ale taktiež sa obzerá aj po iných možnostiach, čo zrejme znamená prestup ku konkurenčnému Fordu. Vo Forde je ale, rovnako ako v Citroene zloženie továrneho tímu už známe a tak by Sordo zrejme aj v prípade prestupu dopadol viac-menej rovnako ako v Citroene, keďže by nejazdil za továrny tím. Šéf Citroenu Olivier Quesnel k tomu povedal: „Nevyjednávame so žiadnymi inými jazdcami. Chceme Daniho a pracujeme na tom."

Martin Trenkler;_m_09754.jpg

Sordo ale momentálne svoju budúcnosť moc nerieši, lebo sa chce plne koncentrovať na nadchádzajúcu domácu rally Španielska, kde sa bude snažiť získať svoje prvé víťazstvo vo WRC. „Katalánska rally bude pre mňa veľmi dôležitá. Samozrejme, vždy chcem vyhrať, ale chcem vyhrať hlavne doma. Myslím, že to bude zaujímavá rally, uvidíme, čo sa stane. Až po tejto rally sa budem zaoberať tým, čo bude budúci rok", povedal o svojej budúcnosti Sordo.

Vladislav Maschl;img-7033.jpg

Ďalším jazdcom, ktorého budúcnosť je neistá je Kimi Raikkonen, o ktorom sa už toho popísalo viac než dosť. (Viac o všetkých prestupových špekuláciách ohľadne Kimiho Raikkonena si môžete prečítať v tomto a v tomto článku.) Podľa najnovších informácií to však vyzerá, že Fín stratí svojho najväčšieho sponzora, ktorým je Red Bull. Tento rok dostal Kimi od Red Bullu 5 miliónov eur a podobný scenár pre budúci rok je zrejme nepravdepodobný. Ohľadne tejto situácie sa vyjadril aj Olivier Quesnel, ktorý však celkom razantne zmenil rétoriku a už nehovorí o tom, ako veľmi sú s Kimiho výkonmi v Citroene spokojní: „Môže to byť pravda. Myslím si však, že aj bez Red Bullu môže Kimi ostať v rally. Pokiaľ zoženie dostatok peňazí, tak u nás môže zostať. Aj keď sa jedná o Kimiho Raikkonena, tak mu chýba rýchlosť. Určite má ale dostatok peňazí a teda uvidíme, či si zaplatí budúcu sezónu."

Willy Weyens;wiwpsolberg-045.jpg

Čo sa týka Pettera Solberga, tak Olivier Quesnel sa už vyjadril, že: „Pokiaľ nájde Petter Solberg dostatok peňazí, tak určite nájdeme cestu na to, aby sme mu poskytli DS3 WRC". Podmienkou Citroenu však je, že Petterovi sa bude o servis jeho auta starať Citroen Sport, pretože sa boja toho, že inak by konkurencia mohla získať pre Citroen neželané informácie.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri