Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Kris Nissen o prototype Volkswagenu Polo R WRC

Tuesday, 20. 09. 2011 - 15:05, Katarína Ďurecová   

Kris Nissen o prototype Volkswagenu Polo R WRC

Podľa nemeckého serveru rallye-magazin.de absolvuje Volkswagen v budúcoročnej sezóne všetky podujatia majstrovstiev sveta. Zúčastní sa ich ale so Škodou Fabia S2000. Okrem toho šéf tímu Kris Nissen i uviedol na pravú mieru informácie o testovaní Volkswagenu Pola R WRC.

Na frankfurtskej motorshow, kde bolo Polo R WRC prvý krát predstavené verejnosti, sa totiž objavili informácie, podľa ktorých je už toto auto pripravené na testy, ktoré oficiálne začnú čoskoro a neoficiálne už dokonca i začali. Kris Nissen ale hovorí: „Auto, ktoré bolo predstavené vo Frankfurte bolo označené ako číslo nula a má za sebou 25 metrov, ktoré prešlo po naše továrenskej hale. Hneď po autosalóne nás ale čaká kalibrovanie tohto auta - motor, volant, brzdy a ďalšie veci, až potom začneme s testovaním. Auto čísla nula bude slúžiť primárne na zbieranie a meranie dát - meriame všetko: tlak, teplotu, silu vyvíjanú na kolesá. Na konci roku potom zostrojíme auto číslo jedna, s ktorým už budeme testovať."

Volkswagen Motorsport;

Na juhu Francúzska už ale nejaké testy Volkswagenu predsa len prebiehajú. Rôzne komponenty v dvoch modifikovaných verziách Škody Fabie S2000 tam testujú Dieter Depping a Juho Hänninen a taktiež i dvojica Kevin Abbring a Christian Riedemann. Dá sa teda predpokladať, že niektorý z týchto jazdcov sa budúci rok objaví v už zmienenom tíme Volkswagenu, ktorý bude vo za účelom získania čo najväčších skúseností pred debutom tímu v najvyššej kategórii v roku 2013, vo WRC štartovať s Fabiami S2000.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri