Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Krátky rozhovor s manažérom RUFA Šport o sezóne 2014

Tuesday, 11. 03. 2014 - 20:42, Public relations   

Krátky rozhovor s manažérom RUFA Šport o sezóne 2014

Koniec mesiaca marec sa nezadržateľne blíži a s ním aj začiatok sezóny slovenských majstrovstiev v rally. S blížiacim sa štartom novej sezóny samozrejme narastá aj množstvo viac, či menej overených správ o tom, kto s kým a v akej technike sa svojim fanúšikom predstaví. Ako to bude v tíme, ktorý za svojej osem ročnej histórie už tri krát stál na absolútnom vrchole, sme sa pozhovárali s jeho manažérom, Ľubomírom Klemanom.

Tibor Szabosi;gh7p1826-1.jpg

Pán Kleman, RUFA Šport Teamu a jeho posádke sa v minuloročnej sezóne podarilo už po tretí krát získať titul absolútny majster Slovenska v rally. Samozrejme, takéto umiestnenie zaväzuje.

„Samozrejme, ale ako si už diváci mali možnosť zvyknúť, RUFA Šport Team ide stále naplno, čoho dôkazom je aj fakt že za osem rokov fungovania tímu sme neskončili horšie ako na treťom mieste absolútneho poradia v rámci slovenskej rally. S rovnakým cieľom vstupujeme aj do sezóny 2014 a asi by som nebol dobrým manažérom, keby som povedal, že neurobíme všetko preto, aby sme opäť obhájili titul absolútneho majstra. Už dnes však viem, že to bude veľmi ťažká úloha. Navyše absolvujeme spolu s posádkou Grzegorz Grzyb - Daniel Siatkowski aj kompletné majstrovstvá Poľska. Ak k týmto plánom pripočítam aj vybraté podujatia v Českej republike, o zábavu budeme mať všetci postarané."

Lukasz Krzeminski;9-16.jpg

Všetci vieme, že nie je ľahké titul získať, omnoho ťažšie je ho obhájiť. Vám sa to však podarilo, napriek tomu sa zdajú Vaše slová trochu opatrné.

„Dnes je situácia taká, že ešte presne nevieme do čoho ideme. Vozidlá špecifikácie WRC Rally komisia SAMŠ zakázala. Na druhej strane však povolila štart vozidlám WRC ktorým skončila homologácia. To predsa nedáva zmysel. Čo tým chcela Rally komisia dosiahnuť ? Alebo nastal tento stav na objednávku niekoho ? Myslím, že by sme mali byť na Slovensku radi za každé jedno zúčastnené auto. V rámci slovenských majstrovstiev sú súťaže rôznorodé. Niekde sú rýchle trate s dlhými rovinami, inde technické, pomalšie. A toto je ten problém. Budú nové vozidlá špecifikácie S2000, alebo R5 na spomínaných rýchlych tratiach stačiť proti veľmi rýchlym, aj keď dnes už starým WRC-čkam ?"

Tibor Szabosi;gh7p9671-3.jpg

Ak som dobre pochopil, dnes, tri týždne pred úvodnou súťažou tohtoročnej slovenskej rally sezóny ešte neviete s akou technikou vyštartujete. Alebo sa mýlim ?

„Možno to tak nevyzerá, ale presne vieme s čím vyštartujeme. Nie je tajomstvo, že posádka Grzyb - Siatkowski štartovali už počas uplynulého víkendu v rámci prvého kola poľských majstrovstiev s už osvedčeným vozidlom Škoda Fabia S2000. Toto podujatie vyhrali, čo je dobrý začiatok do tohtoročnej sezóny. V rámci slovenského šampionátu však nastane zmena a Grzegorz sa našim divákom predstaví rovnako ako v minulom roku v spolupráci s Robertom Hundlom. V rámci Rally Miškolc, kde sa bude konať úvodné podujatie slovenských majstrovstiev sa naša posádka, napriek faktu, že v Poľsku sme vyhrali so Škodou Fabia S2000, rozhoduje s čím sa predstaví. Bude to Fabia S2000, alebo zvolíme najnovší Ford Fiesta R5 ? Nechajte sa prekvapiť."

Ďakujem za krátky rozhovor a prajem veľa šťastia

RUFA Šport
Miro Majláth

rufa-loga.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri