Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Konečne ...

Tuesday, 28. 07. 2009 - 12:23, T. Szabosi   

Konečne ... Uplynulý víkend priniesol konečne radosť posádke JMP Racing Team : Mário Csente a Igor Bacigál na vozidle SUBARU Impreza STi keď sa im po veľmi dlhom čase podarilo úspešne ukončiť preteky a prejsť cieľovou rampou.

Príprava na IMPA RALLY Bratislava 2009 spočívala v dôkladnej príprave nášho vozidla . Keďže sme v poslednom čase vždy bojovali s technikou využili sme väčšiu odmlku medzi súťažami a pred Bratislavou prešlo naše Subaru dôkladnou kontrolou, nastavovaním a testovaním. Ako to v takýchto prípadoch býva všetko vrcholilo tesne pred pretekami a tak kým posádka Csente – Bacigál odchádzala do Bratislavy na tréning rýchlostných skúšiek naši mechanici finišovali na príprave auta .

Tibor Szabosi;_mg_3924.jpg

Vo štvrtok ráno sme prevzali itineráre a vydali sme sa natrénovať trať. Priznávame, možno trochu s predsudkami tri rýchlostky, z toho jeden mestský okruh , jedna notoricky známa „baba“ a jedna skrátená RS nevzbudzovali príliš veľký rešpekt. Naše názory sa ale zmenili po prvých prejazdoch RS Borinka a RS Pezinok a tak sme sa pustili do tréningu.

Večer nasledoval slávnostný štart pred autosalónom IMPA , na ktorý sa žiaľ prišlo pozrieť pomenej divákov ako sme zvyknutí na iných pretekoch na Slovensku, Atmosféru však vhodne doplňoval Alex Štefuca a na Slovenské pomery hojné štartovné pole . Po slávnostnom štarte sme sa presunuli na tréning RS Petržalka – Mestský okruh na najväčšom sídlisku v Bratislave.

Tibor Szabosi;img_5762.jpg

Podľa predpovedí počasia sme očakávali občasné prehánky, ale nočný výdatný dážď sa rozhodne prehánkou nedal nazvať a tak ráno začínalo špekuláciami ako asi bude vyzerať Borinka a čo obuť. Prišiel čas štartu a prvá RS Petržalka ukázala aký dôležité je nepodceňovať rozpis na mestský okruh. Prvé kolo sme absolvovali v pohode aj keď sme cítili rezervy , niekde v podvedomí svietil červený výkričník – musíme už dôjsť ! Úspešné zavŕšenie prvého kola nám však pridalo radosť a červený výkričník ustupoval do úzadia.

Druhé kolo nám pridalo na chuti aj keď niektorí pred nami štartujúci kolegovia nemali šťastie a potýkali sa s technickými problémami nezobralo nám to chuť a zrýchľovali sme. Tretie kolo sme odjazdili s pocitom že tento krát nám snáď konečne vyjde dôjsť do cieľa a časy ukázali že ešte vždy máme kde pridávať.

Tibor Szabosi;img_6321.jpg

IMPA Rally Bratislava patrila medzi tie kratšie súťaže ale obsahovo bola naozaj pestrá. Mestský okruh, široká Baba aj úzka Borinka – každý si našiel tú svoju rýchlostku . Chceme preto poďakovať organizátorom za to že sa im podarilo zorganizovať pretek aj v dnešnej „kríze“ a držíme palce do budúceho ročníka.

Tiež ďakujeme teamu JMP Racing Team ako aj našim fanúšikom ktorí s nami vydržali pri našej osobnej kríze počas uplynulého roka a veríme že sa nám ju snáď konečne podarilo prelomiť .





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri