Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

KL Racing výborne, ale aj so stratami

Tuesday, 03. 07. 2012 - 21:20, Miroslav Majláth   

KL Racing výborne, ale aj so stratami

V okolí Lubeníku a Revúcej sa nachádzajú jedny z najťažších rally tratí na Slovensku. A práve tie absolvovali súťažiaci aj v rámci tohtoročnej Rally Lubeník. KL Racing Team postavil na štart dve posádky, bojujúce hlavne o body v triede 3. Jedna prišla do cieľa s úsmevom, druhá svoju púť ukončila už v druhom meranom úseku.

Tibor Szabosi;co8c2783-4.jpg

Do úvodnej rýchlostnej skúšky, ktorá sa jazdila cez všetkým rallystom dobre známe Peklo, ako prvá z dvojice posádok reprezentujúcich žilinský KL Racing Team vyrazila posádka Vlastimil Majerčák - Marcel Kollárik. Posádka za pomoci Mitsubishi Lancer EVO IX dosiahla v úvodnom teste v triede 3 na štvrté a v celkovom hodnotení na deviate miesto, čo nebol zlý výsledok, ak uvážime, že do konca celej súťaže ostávalo ešte sedem rýchlostných skúšok. Do cieľa druhej rýchlostnej skúšky však už posádka nedorazila. „S prvou rýchlostnou skúškou som bol spokojný. V druhom teste, asi kilometer po štarte, v prvej vážnej zákrute nám to vôbec nezahlo. Neviem čím to bolo, aká chyba sa stala, budeme to musieť analyzovať neskoršie. Naozaj neviem čo sa stalo, ale som hlavne rád, že sa nám nič nestalo, bola to totiž veľmi vážna havária," vysvetľoval Vlasto Majerčák, ktorý si zároveň aj prvý krát vyskúšal aké je to ísť so súťažným autom cez strechu. Našťastie ako Vlasto povedal, obaja členovia posádky z nehody vyviazli bez najmenších zranení, horšie však dopadlo Mitsubishi, ktoré je na odpis.

Tibor Szabosi;67c1097.jpg

O pár miest neskôr ako Vlasto s Marcelom štartovala do súťaže posádka v zložení Tomáš Kukučka - Marek Podobník. Už v prvom teste sa im podarilo dosiahnuť na ôsmu priečku absolútneho poradia a na tretiu priečku v triede 3, kam je ich Mitsubishi Lancer EVO IX zaradený. Počas celého súťažného dňa sa Tomáš s Marekom vďaka stabilnému výkonu držali na ôsmej a striedavo deviatej priečke absolútneho poradia. V cieli z toho nakoniec bolo ôsme miesto v absolútnom poradí a štvrtá priečka v triede 3. Nečudo, že Tomáš Kukučka v cieli žiaril šťastím: „Ôsmy absolútne to je naozaj nad naše očakávania. Marek napriek tomu, že na jeho pleciach stála organizácia tejto súťaže v aute fungoval perfektne. Aj auto bolo perfektne pripravené, sme radi, že sme v cieli. Bolo to naozaj divoké."

Tibor Szabosi;co8c3780-3.jpg

Samozrejme slovo na záver dostal aj manažér KL Racing Teamu, Marek Lokaj: „V prvom rade som veľmi rád, že chalani z havárie vyviazli bez jediného škrabanca. Robíme spolu šport, pri ktorom sa havárie stávajú, takže sa tomu nevyhneme a treba s tým počítať. Som im však vďačný, že v úvodnom teste dokázali zajazdiť výborný čas, a tým pádom dokázali, že aj v budúcnosti s nimi musí konkurencia počítať. Horšie však dopadlo auto, ktoré je na odpis a tak sa musíme postarať aby bolo náhradné čím skôr. Už o necelé tri týždne je Dobšinský kopec, kde mali všetci chalani štartovať. Dúfam, že sa nám to spoločnými silami podarí. S výkonom druhej posádky, čiže Tomáša s Marekom som nadmieru spokojný a ďakujem im aj touto cestou za perfektnú reprezentáciu nášho tímu. Marekovi navyše aj za veľmi pekne pripravenú súťaž."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri