Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

KL Racing Team v sezóne 2014 s trojicou súťažných posádok

Wednesday, 19. 03. 2014 - 23:19, Public relations   

KL Racing Team v sezóne 2014 s trojicou súťažných posádok

Žilinský KL Racing Team sa počas troch rokov činnosti už napevno zaradil medzi najznámejšie slovenské rally tímy. V akom jazdeckom obsadení a s akou súťažnou technikou vyštartuje do tohtoročnej rally sezóny si povieme v nasledujúcich riadkoch.

František Dušek;vsetin-2013-trneny-016.jpg

Ešte skôr ako sa dostaneme k nadchádzajúcej sezóne, pripomeňme si aspoň v krátkosti niečo z histórie KL Racing Teamu. Svoj debut si tento Žilinský tím poriadne užil na Rally Prešov v roku 2011, pri čom im veľkou mierou dopomohlo aj angažovanie bývalého juniorského majstra sveta, Švéda Patrika Sandela a jeho spolujazdca. Napriek faktu, že táto dvojica na spomínanej súťaži bojovala hlavne so sériou defektov, KL Racing Team zanechal medzi fanúšikmi veľmi dobrý dojem. Po prešovsko-švédskom dobrodružstve absolvoval KL Racing Team zvyšok sezóny v spolupráci s poľskou posádkou Lukasz Markowski - Maciej Machela. Výsledkom bol zisk titulu v triede 6, čo bol na začiatočnícky tím rovnako veľmi dobrý výkon. V sezóne 2012 však nastali v KL Racing Teame veľké zmeny. Okrem nasadenia hneď dvojice posádok hájacich farby KL Racing Teamu, prišla zmena aj v technike a samozrejme aj triede v ktorej posádky s dvojicou vozidiel Mitsubishi Lancer EVO IX zbierali body. Spomínanými súťažnými posádkami pritom boli Vlastimil Majerčák s Marcelom Kollárikom a Tomáš Kukučka s Marekom Podobníkom. Síce z ich snaženia na konci sezóny 2012 nebolo umiestnenie na najvyšších priečkach, ale KL Racing Team také plány ani nepredstavoval a jasne deklaroval postupné zbieranie skúseností a zrýchľovanie, čo sa koniec koncov aj darilo plniť. V minuloročnej sezóne, čiže 2013 neprišlo k zásadnej zmene techniky ani posádok, na niektorých súťažiach dokonca Žilinský tím posilnil a pod svoje krídla zobral mladú talentovanú dvojicu Tomáš Fusko - Jakub Slovák. O sebe však už dali vedieť výsledky a to nielen čiastkové z jednotlivých podujatí, ale aj v konečnom hodnotení, keď sa Vlasto Majerčák s Marcelom Kollárikom stali vicemajstrami triedy 3. Takéto výsledky už svojim spôsobom zaväzujú a tak sa poďme spolu v tomto momente pozrieť na to, čo sa v KL Racing Teame mení a čo nie pred sezónou 2014.

František Dušek;vsetin-2013-majercak-007.jpg

Marek Lokaj, manažér KL Racing Teamu: „V rally sezóne 2014 plánujeme menšie zmeny. Tie sa budú týkať viac menej techniky, s ktorou sa na rally tratiach budeme angažovať. V prípade Vlasta Majerčáka s Marcelom Kollárikom síce ostávame pri minuloročnej zostave, keď ich bude na tratiach sprevádzať Mitsubishi Lancer EO IX z dielní L Racing Teamu, na vybratých podujatiach však skúšobne presadne táto dvojica do vozidla Ford Fiesta R5. U Tomáša Kukučku s Marekom Podobníkom nastáva zmena v technike a na tratiach ich diváci budú mať možnosť sledovať v spolupráci so Škodou Octavia WRC. Náš tím sa aj v tomto roku rozrastie o jednu posádku a za volantom Škody Fabia WRC sa predstaví Karel Trněný, v jeho prípade však úvodnú súťaž sezóny vynechávame. Čo sa týka samotných súťaží, KL Racing Team absolvuje kompletný slovenský šampionát vrátane niektorých vybratých podujatí v zahraničí. Po minuloročnej stúpajúcej tendencii, ideme bojovať o víťazstvo v jednotlivých triedach, do ktorých budú naše posádky bojovať. Samozrejme toto by sa nedalo uskutočniť bez spoľahlivých reklamných partnerov, ktorým patrí moja vďaka."

František Dušek;vsetin-2013-kukucka-021.jpg

Po tom, čo sme sa práve od Mareka Lokaja dozvedeli, neostáva už nič iné, ako popriať KL Racing Teamu veľa šťastia pri zdolávaní plánov v sezóne 2014.

KL Racing Team, Miro Majláth

kl-racing-reklamni-partneri-2014-1.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri