Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

KL Racing sa ide pokúsiť do Prešova vybojovať bedňu

Thursday, 07. 02. 2013 - 12:55, Miroslav Majláth   

KL Racing sa ide pokúsiť do Prešova vybojovať bedňu

Na štvrtom a piatom mieste priebežného absolútneho poradia tohtoročného zimného rally seriálu Liqui Moly Winter Cup figuruje dvojica reprezentujúca Žilinský KL Racing Team. Podarí sa niektorému z jazdcov poskočiť po záverečnom kole na pódium ?


Jozef Pisch;co8c7693-8.jpg

Ako sme už v úvode naznačili, v Prešove sa v rámci posledného kola rally seriálu Liqui Moly Winter Cup 2012/13 schyľuje k veľkej záverečnej rally bitke, pri ktorej si jednotlivé tímy, ale aj samotné posádky budú chcieť vybojovať čo možno najlepšie umiestnenie v konečnom absolútnom poradí. Medzi tých, ktorí chcú zabojovať o pódiové umiestnenie patrí aj dvojica posádok KL Racing Teamu.

Jozef Pisch;co8c8224-6.jpg

Bližšie k tomuto úspechu pred posledným kolom seriálu je dvojica Tomáš Kukučka - Marek Podobník jazdiaca na Mitsubishi Lancer EVO IX, ktorých od tretieho miesta absolútneho poradia delia iba štyri body. „Samozrejme, ideme do Prešova s možnosťou zabojovať o pódiové umiestnenie. Od tretieho miesta nás delia iba štyri body a od druhého iba päť. Vieme však, že to bude poriadne ťažké, konkurencia je veľmi silná a do samotného umiestnenia samozrejme vo veľkej miere môže prehovoriť aj počasie. Myslím tým, že ak by sa opäť mali opakovať podmienky, ktoré boli pri druhom kole, bude to viac o šťastí, ako o umení šoférovať. Ale pevne verím, že v prípade ak by bol na trati iba súvislý ľad ako tomu bolo naposledy, tak organizátor povolí aj pneumatiky s hrotmi. Necháme sa prekvapiť," predstavil taktiku pred záverečným kolom Winter Cupu Tomáš Kukučka.

Jozef Pisch;co8c8211-9.jpg

Nádej na zisk pódiového umiestnenia má aj víťaz Dobšinskej zimy 2013, Vlastimil Majerčák, ktorého vo vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX opäť bude navigovať Marcel Kollárik. „S tou mojou šancou na bedňu je to u nás viac menej v teoretickej rovine a aby sme tam boli, muselo by dosť súperov nedôjsť do cieľa. V rally je však všetko možné, v prvom rade mi však pôjde o to, aby som do cieľa šťastne dorazil ja spoločne s Marcelom. Som veľmi zvedavý na podmienky na trati. Osobne budem rád ak dojazdíme v absolútnom poradí na štvrtom mieste, na ktorom sme aj teraz," vysvetlil Vlasto Majerčák.

Jozef Pisch;co8c8731-7.jpg

Dvojicu posádok Žilinského KL Racing Teamu bojujúcu o najvyššie priečky bude rovnako ako tomu bolo počas prvých dvoch kôl dopĺňať aj dvojica Jozef Jágrik - Boris Kubovič na Mitsubishi Lancer EVO VI, ktorá v priebežnom hodnotení seriálu figuruje v druhej desiatke absolútneho poradia. „My s Borisom sa zase ideme učiť. To je náš cieľ a na výsledok nehľadíme. Máme najmenej skúseností s rally a každý jeden odjazdený kilometer je pre nás iba plus," povedal Jozef Jágrik.

kl-loga.jpeg

„Držím chalanom, ale aj organizátorom palce, aby im aj toto posledné kolo Winter Cupu dobre dopadlo. Pozeral som predpoveď počasia a ak sa meteorológovia nemýlia, malo by do víkendu v Prešove ešte poriadne nasnežiť, čo by bolo super. Necháme sa však prekvapiť, múdrejší budeme v nedeľu večer," vysvetlil záverom manažér KL Racing Teamu Marek Lokaj.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri