Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

KL Racing ide na Dobšinskú zimu obhajovať víťazstvo

Thursday, 24. 01. 2013 - 13:00, Miroslav Majláth   

KL Racing ide na Dobšinskú zimu obhajovať víťazstvo

Neubehli ani dva týždne od posledného rally podujatia, ktoré sa konalo v Prešove a Žilinský KL Racing Team strávi opäť víkend na súťaži. Stane sa tak v rámci Dobšinskej zimy, kde budú jazdci KL Racingu obhajovať hneď dvojicu prvých miest.

Tibor Szabosi;co8c7056-ts.jpg

Vráťme sa v tomto momente presne o rok späť a pripomeňme si minuloročnú Dobšinskú zimu, kde absolútne prvenstvo slávila posádka Vlastimil Majerčák s Borisom Kubovičom po svojom boku a Tomáš Kukučka s Adamom Gömorim stáli na druhom stupienku víťazov a domov si tak samozrejme odviezli striebro. „V minulom roku to bolo super. S víťazstvom som pred štartom ani nepočítal, nakoniec to ale vyšlo, čo ma potešilo. Čo sa týka tohto roku, som rád, že nám počasie vychádza a v Dobšinej je sneh. V tomto roku to bude s umiestnením určite podstatne ťažšie, keďže na štarte bude stáť viacero jazdcov, ktorí sú určite lepší ako ja. Nevzdám sa však ľahko a určite chcem bojovať o jedno z popredných miest," povedal Vlastimil Majerčák, ktorý je zároveň aj členom organizačného výboru podujatia Dobšinský kopec 2013 a na trati ho budú mať možnosť diváci sledovať s vozidlom Mitsubishi Lancer EVO IX.

Tibor Szabosi;co8c7932-ts.jpg

Pre Tomáša Kukučku bola práve minuloročná Dobšinská zima prvou naozajstnou rally súťažou v pretekárskej kariére. V priebehu roka však z neho vyástol poriadne zdatný rallysta, s množstvom skúseností, ktoré bude chcieť zúžitkovať aj počas nadchádzajúceho víkendu. „Minuloročné druhé miesto v absolútnom poradí bolo ako zo sna. Počas normálnej sezóny to však už nebolo také jednoznačné, skôr to bolo o postupnom zrýchľovaní a zbieraní skúseností. Tých sa nám podarilo už nabrať dosť a samozrejme sa budem snažiť v Dobšinej zabojovať o vrcholné miesta. Dúfam, že technika bude poslúchať a ostatné je potom už iba v mojich rukách," vysvetlil plány Tomáš Kukučka, ktorého vo vozidle Mitsubishi Lancer EVO IX bude navigovať aj na tomto podujatí Marek Podobník.

Jozef Pisch;1t1u0127-5.jpg

KL Racing Team však s dvojicou stabilných rally posádok v Dobšinej nekončí. Jeho rady doplnia ešte dve ďalšie posádky.

Tibor Szabosi;ibs9319.jpg

Prvou z nich bude Jozef Jágik s Borisom Kubovičom na Mitsubishi Lancer EVO VI, ktorí už vpočas tohtoročnej zimnej sezóny absolvovali aj dve kolá rally seriálu v Prešove. „Som veľmi zvedaví, v Prešove to naposledy strašne šmýkalo, tu môžeme ísť na pneumatikách s hrotmi, tak si myslím, že to bude riadna zábava," povedal Jožo Jágrik.

Peter Vranský;auto-show-2012-799.jpg

Posledným, kto bude hájiť v rámci Dobšinskej zimy farby KL Racing Teamu bude Dobšinčan Tomáš Fusko o ktorom sme už v minulosti hovorili, že v tomto roku bude súťažiť okrem disciplíny preteky automobilov do vrchu aj v rally súťažiach. Tomáš sa na Dobšinskej zime 2013 predstaví s vozidlom Škoda Felícia Kit Car.

Tibor Szabosi;co8c7295-ts.jpg

„Som rád, že aj náš tím mohol trochu chalanom pomôcť s prípravou Dobšinskej zimy 2013. Podmienky sú vraj v Dobšinej na takúto zimnú súťaž ideálne, tak sa už neviem dočkať. Dúfam, že sa všetkým štyrom posádkam v našich farbách bude dariť," ozrejmil pred súťažou manažér KL Racing Teamu Marek Lokaj.

kl-loga.jpeg

Podujatie Dobšinská zima 2013 štartuje už počas nadchádzajúcej soboty (26.1.2013) pričom štart súťaže je plánovaný na desiatu hodinu dopoludnia.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri