Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Jenson Button očakáva s novým MP4-27 boje o víťazstvá hneď v úvode sezóny

Wednesday, 01. 02. 2012 - 16:45, Eva Rihová   

Jenson Button očakáva s novým MP4-27 boje o víťazstvá hneď v úvode sezóny

Brit Jenson Button, ktorý vstupuje do tretej sezóny spolu s tímom Vodafone McLaren Mercedes verí, že scenár z minulého ročníka sa už nezopakuje, práve naopak, aj s novým monopostom sa tím sídliaci vo Wokingu obuje do blížiacej sa sezóny tak ako sa patrí, a teda víťazne. McLaren sa v rozhovoroch počas odhalenia auta MP4-27 (Predstavenie McLarenu MP4-27) netajil tým, že jeho hlavným snažením bude prerušiť dominantnú šnúru Red Bullu a samotného Sebastiana Vettela, ktorý opanoval posledné dva ročníky. McLaren v roku 2011 vstupoval s učitými problémami už na predsezónne testy, čo im zabránilo dostatočne sa pripraviť na prvé preteky v Austrálii.

13211.jpg

Button, ktorý zvíťazil v troch podnikoch predchádzajúcej sezóny potvrdil, že po prvých predsezónnych testoch v žiadnom prípade neočakával možnosť vyhrať šampionát s minuloročným autom. Teraz je však presvedčený, že sa podobná situácia nezopakuje. „Osobne som minulý rok necítil, že dokážeme vyhrávať preteky, po tom čo som auto prvý raz testoval. Za normálnych podmienok máte dobrý pocit z prvých testov a práve na týchto pocitoch staviate pred prvými pretekmi. Je to náročné, špeciálne ak príde k novým pravidlám. Je ťažké určiť ako sme na tom. Dúfam, že budeme v dobrej pozícii na trati v Jereze. Dôležité je najazdiť čo najviac kilometrov počas testovania, takže zatiaľ máme čas, kým doladíme auto tak, aby sme prišli na prvé preteky bez starostí, či obáv. Momentálne myslíme pozitívne a azda budeme pozitívni aj vrámci testovacích dní.

191697.jpg

32-ročný Button si je však vedomý, že nebude ľahké porážať Red Bull a rovnako neočakáva po ich dvoch úspešných rokoch, že by postavili pomalé auto. „Red Bull bude silný. Nezačnete predsa stavať zlý monopost po tom, čo Ste si dva ročníky za sebou odniesli titul. Bol by som rád, kedy sa tak stalo, ale bol by som prekvapený, keby to tak naozaj aj bolo. Našou úlohou je ostať sústredení na to, čo musíme ešte urobiť a za pár týždňov uvidíme, kde naozaj sme." zakončil Button.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri