Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Jari-Matti Latvala vie, že v Argentíne ho nečaká nič ľahké

Monday, 23. 05. 2011 - 16:32, Katarína Ďurecová   

Jari-Matti Latvala vie, že v Argentíne ho nečaká nič ľahké

Jari-Matti Latvala má pred sebou svoju piatu argentínsku rally a tak vie, že ho na jej tratiach nečaká nič jednoduché. I on hovorí o tom, že jedným z najzložitejších testov bude práve rýchlostná skúška idúca sa na zmiešanom povrchu - El Condor.

„Vždy je to náročná rally s tvrdými rýchlostnými skúškami a tento rok pribudne veľa kilometrov na asfalte, ktoré musíme absolvovať so šotolinovými pneumatikami. Zmiešaný povrch na jednej rýchlostnej skúške si vyžaduje náhlu totálnu zmenu prístupu hneď ako sa šotolina zmení na asfalt. Je dôležité byť precízny, udržať si hladnú stopu a pamätať na to, že grip je odlišný a brzdné body na šotolinových pneumatikách nebudú rovnaké, ako by boli, keby sme išli na pneumatikách na asfalt", hovorí Jari-Matti Latvala.

Ford;21820.jpg

A ako Latvala charakterizuje jednotlivé etapy? „Prvá etapa bude veľmi technická, čo tvorí veľký kontrast ku druhému dni počas ktorého absolvujeme rýchle rýchlostné skúšky, ktoré sú charakteristické skokmi a brodmi. Tretia etapa obsahuje zrejme najdlhšiu rýchlostnú skúšku sezóny. Pre jazdca je teda dôležité, aby dokázal každý deň zmeniť rytmus."



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri