Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally

Jan Kopecký piaty v Nemecku

Tuesday, 21. 08. 2007 - 18:14, T. Szabosi   

Jan Kopecký piaty v NemeckuFantastický úspech dosiahla posádka Jan Kopecký-Filip Schovánek s vozidlom Škoda Fabia WRC v Nemeckej rallye, ktorá je súčasťou svetového šampionátu v automobilových pretekoch. Česká posádka dokázala v nedeľu obhájiť piatu pozíciu, ktorú vybojovala v prvých dvoch etapách pretekov. Dramatické zakončenie pretekov, v ktorých rozhodovala o umiestnení na bodovaných pozíciách až záverečná rýchlostná skúška, skončilo v prospech Jana a Filipa, nakoľko v cieli mali náskok na bývalého svetového šampióna Pettera Solberga 7,6 sekundy. Práve s Pettrom Solbergom a Toni Gardemeistrom predviedol Jan Kopecký úžasný súboj v nedeľnej etape. Najväčsia radosť nakoniec zavládla v servisnom zázemí Czech Rally Teamu Kopecký, pretože piatou pozíciou dosiahol Jan Kopecký svoje najlepšie umiestnenie v Nemeckej rallye a vyrovnal i svoje najlepšie umiestnenie v pretekoch zaradených do svetových majstrovstiev.
Skvelý výkon potvrdzuje výsledná strata Jana Kopeckého - iba 0,53 sekundy na kilometer rýchlostnej skúšky na absolútneho víťaza Nemeckej rallye.



„Som veľmi šťastný, že sa nám podarilo dokončit Nemeckú rallye na výbornej piatej pozícii. Preteky neboli vôbec jednoduché a museli sme ísť veľmi rýchlo od úvodnej skúšky až do cieľa. Úspešne sme čelili aj útokom našich súperov v nedeľnej etape a aj vo vysokom tempe sa nám podarilo vyvarovať sa chýb. Preteky som si maximálne užíval, pretože sme zvázdali súboje počas všetkých troch etáp so špičkovými pilotmi. Ani jeden z nás nemohol zvoľniť, ostatní jazdci by totiž okamžite prípadné zaváhanie využili. Máme za sebou krásne a dramatické preteky, z ktorých sme nakoniec vyťažili maximum. Do Nemecka som odchádzal s jednoznačným cieľom, ktorým bol zisk v bodovom umiestnení. Cieľ sme splnili ako tím, ktorý odviedol od samotného testu pred pretekmi až po záverečný servis stopercentnú prácu. Všetkým patrí veľké uznanie a poďakovanie,“ zhodnotil Nemeckú rallye Jan Kopecký.

„Z Nemecka si odvážame štyri svetové body a s výsledkom môžeme byť nadmieru spokojní. Bolo skvelé počas celých pretekov porovnávať naše časy s časmi absolútnej svetovej špičky,“ doplnil Filip Schovánek.



Výsledky Nemeckej rallye:
1. LOEB S. / ELENA D. CITROËN C4 WRC 3:27:27.5
2. DUVAL F. / PIVATO P. CITROËN Xsara WRC +20.3
3. HIRVONEN M. / LEHTINEN J. FORD Focus RS WRC 07 +1:19.1
3. GRÖNHOLM M. / RAUTIAINEN T. FORD Focus RS WRC 07 +1:36.5
5. KOPECKÝ Jan / SCHOVÁNEK Filip ŠKODA Fabia WRC +3:07.1
6. SOLBERG P. / MILLS P. SUBARU Impreza WRC 2007 +3:14.7
6. GARDEMEISTER T. / HONKANEN J. CITROËN Xsara WRC +3:37.5
8. LATVALA J.-M. / ANTTILA M. FORD Focus WRC 06 +5:29.3


Ing. Dušan Koblišek
hovorca skupiny Matador




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri