Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

IMAXX-ADV Rally Team bral body za tretie miesto aj v Trebišove

Sunday, 02. 09. 2018 - 20:40, Public relations   

IMAXX-ADV Rally Team bral body za tretie miesto aj v Trebišove

Posledný augustový a prvý septembrový deň sa v 2. ročníku DeutschMann rallye predstavil vďaka podpore našich reklamných partnerov aj náš tím v obvyklom zložení a stabilnou technikou R5 z dielne MM Rally team-u.

Aktuálne tretia posádka priebežného hodnotenia slovenského šampionátu sa dostavila do miesta konania už vo štvrtok predpoludním, kedy absolvovala test súťažného auta. Po odladení R5-ťky si naša posádka prevzala na riaditeľstve súťaže potrebné dokumenty a v poobedňajších hodinách sa začala oboznamovať s traťou druhého ročníka. Trate v okolitých lesoch pri Trebišove už pri ohliadke načrtli náročnosť súťaže. Slnečné počasie našťastie zostalo aj po prechode studenej fronty stabilné a prilákalo značné publikum fanúšikov už na mestskú skúšku.

Tibor Szabosi;c30i2710-12.jpg

Súťaž začala netradičným mestským okruhom v Trebišove. Naša posádka v ňom stratila pár sekúnd vďaka oku lahodiacich prejazdov pre divákov. Patrí to k tomuto športu a diváci si musia taktiež prísť predsa na svoje. Zapísali si štvrtý čas a spokojne sa išli vyspať na dôležitý sobotný deň, kde na posádky čakalo 9 meraných úsekov na troch rýchlostných skúškach.

Hneď prvá rýchlostná naznačila, že dnešný deň nebude vôbec jednoduchý. Podľa papierových predpokladov si naši zapísali opäť štvrtý čas, ale Peter nebol vonkoncom zo svojim výkonom spokojný. Nespokojnosť ho sprevádzala počas celej soboty.

Tibor Szabosi;c30i3146-8.jpg

Peter Gavlák: „ začal som absolútne zle. Hneď zo začiatku prvej sobotnej skúšky som išiel dosť ostro na brzdy v jednej z ťažších zákrut a vymietli sme ľahko priekopu a v trištvrte skúšky na vlhkom úseku som ledva udržal auto v stope a to mi na pohode vôbec nepridalo. Zrejme som si vybral deň blbec, ako sa hovorí. Vôbec som sa nemohol dostať do tempa ako by som chcel. V RS 4 som zas trafil antikat z pneu a prišiel som o blatník a kúsok nárazníku. Jednoducho mi nešlo od rána, pokazil som čo sa dalo! Vôbec som nevedel využiť potenciál výborne pripraveného auta. Myslím si, že keby som si od rána nevyrábal problémy, tak sme sa mohli vyhnúť boju o tretie miesto. Na keby sa ale nehrá, a tak sme ešte museli nájsť v sebe niekoľko síl a zabojovať v posledných skúškach o tretie miesto. Škoda že Kuko prišiel o brzdy, nedobrzdil do retardéru a dostal penalizáciu, lebo to tretie miesto ma takto trpkú príchuť, keďže nevieme ich reálny čas. Každopádne body za tretie miesto pripisujeme nakoniec my, takže aspoň ako taká malá útecha na môj výkon!"

Tibor Szabosi;c30i4139-15.jpg

Napriek osobnej nepohode jazdca sa naša posádka držala od druhej rýchlostnej skúšky na treťom mieste. Po 6 RS mali pred servisnou prestávkou 9,7 sekundový náskok pred stále sa zrýchľujúcou posádkou Kukučka - Vejačka na Škode Fábia WRC.

Po servisnej prestávke nasledovali posledné 4 rýchlostné skúšky a bolo jasné, že boj o tretiu pozíciu bude pokračovať. V 7 RS stiahol Kukučka len 0,5 sekundy z nášho náskoku no na ďalšej skúške to bolo až rovných 7 sekúnd a dráma pokračovala. Posledný prejazd asi najnáročnejšou skúškou „Rákoš" v Trebišove chutil viac našej posádke a vyhrala ju o 2,2 sekundy. Rozhodujúca posledná skúška dala zabrať obom posádka. Rozdiel 4,4 sekundy nenechal ani jednu posádku chladnou a každá chcela vyjazdiť pre seba tretie miesto.

Tibor Szabosi;c30i4877-15.jpg

Obe posádky vydali zo seba čo sa dalo. Z cieľového času bola na tom lepšie konkurenčná posádka, ale žiaľ minula predposledný retardér kvôli prehriatým brzdám a tak ich čakala ešte penalizácia. Chlapsky to priznali už v časovej kontrole našej posádke, ktorá tam čakala na výsledok súboja, za čo im patrí uznanie.

Emil Horniaček: „ bol to nakoniec strhujúci súboj o tretie miesto. Kuko zrýchľoval na WRC-čku každou skúškou. Nám dnes až tak nešlo ako by sme chceli, ale podstatné sú body a tie nám nakoniec právom patria. Súťaž bola pre nás svojim charakterom na počet odjazdených kilometrov v R5 dosť náročná!".

Tibor Szabosi;c30i2719-13.jpg

Dôležité body do priebežného poradia o udržanie tretej priečky sú teda našej posádke spravodlivo pripísané a už len dodáme, že posádky si bratsky rozdelili „poháre" za tretie miesto, ktoré prevzali ešte podľa neoficiálnych výsledok na cieľovej rampe Kukučka s Vejačkom.

Záver sezóny nás čaká 19.- 20. októbra v Košiciach, kde budeme chcieť potvrdiť tretie miesto v tomto ročníku v absolútnom poradí ako aj v triede.

Tibor Szabosi;asf-0167-4.jpg

IMAXX-ADV RT

30741133-10213659010903363-4351043711866503168-n.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri