Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Igorov domáci triumf

Thursday, 06. 05. 2010 - 11:02, T. Szabosi   

Igorov domáci triumf

Škoda Fabia WRC tímu Liqui Moly sa so štartovým číslom 6 stavia na štartovú čiaru XVII.ročníka Rally Prešov. Za volantom sedí Igor Drotár, vedľa neho neodmysliteľný Vlado Bánoci a ich myšlienky pravdepodobne práve blúdia okolo organizácie tejto tradičnej súťaže. Každý pretekár však na štarte myslí aj na víťazstvo...

Tibor Szabosi;co8c6258-1.jpg

„Rally Prešov je pre našu posádku jedným z najdôležitejších podujatí v roku. Je to naša domáca súťaž, čo so sebou prináša množstvo činností, ktoré nám uberajú na koncentrácii a dostávajú nás pod tlak, aký na iných podujatiach nezažívame. Rally v Prešove je pre nás okrem jazdenia najmä o stretnutiach s fanúšikmi a partnermi tímu. Našu myseľ neustále zamestnáva starostlivosť o zdarný priebeh rally, aby všetko bežalo tak, ako treba. Patríme totiž medzi usporiadateľov tejto súťaže, Vlada Bánociho by som sa nebál označiť za motor celej Rally Prešov. Našou prvoradou snahou bolo, aby sa táto rally vôbec uskutočnila. Súčasná doba nie je práve dva-krát naklonená usporiadateľom podobných súťaží, aj preto sme zvolili čo najlacnejší systém skúšok, ktorý je však dostatočne zaujímavý pre sponzorov a divákov. Táto rally nás stála množstvo síl a energie ešte skôr, než začala a o nejakej špeciálnej príprave sme si mohli nechať len zdať. Výhodou pre nás bola aspoň znalosť miestnych tratí, veď sme strávili kopec času pri ich vytyčovaní. Plní starostí a emócií sme teda nastupovali na štart a za cieľ sme si, ako pri každej súťaži, dali čo najlepšie umiestnenie a prezentáciu našich sponzorov.

Tibor Szabosi;co8c4979.jpg

Vedel som, že veľmi dôležitá bude už prvá rýchlostná skúška. Chcel som byť rýchly, ale zároveň sa vyhnúť nebezpečným obrubníkom. Tomu som prispôsobil a obetoval všetko a táto takpovediac „profesorská" jazda nás dostala do čela. Diváci túžiaci po šmykoch si pri našej jazde asi neprišli na svoje, nám však išlo o výsledok a ten si vyžaduje čistú stopu. Musím sa priznať, že keď som videl to množstvo divákov a našich fanúšikov s heslami „ANO PANE", bol som vo veľkom pokušení poslať Fabiu do každj zákruty cez dvere. Odolal som a energiu, ktorú nám naši priaznivci dávali som sa snažil pretaviť v čo najlepší výsledok. Darilo sa nám, vyhrali sme prvé tri rýchlostné skúšky a v tíme panovala absolútna spokojnosť. V servise som nemenil gumy, len som nechal vymeniť zadné za predné a šli sme do druhého kola. Mali sme k dispozícii slušný náskok, zvolil som teda taktiku rýchleho dojazdu do cieľa. Nie je to o nič jednoduchšie, než neustále útočiť. Je potrebné udržať si maximálnu koncentráciu a vyvarovať sa chýb, čo je v silnej konkurencii veľmi vyčerpávajúce. Na štarte v Prešove bolo asi 9 posádok, ktoré si mohli robiť zálusk na víťazstvo, o to viac si cením výsledok, ktorý sme na domácej trati dosiahli. Podarilo sa nám udržať všetkých za sebou a konečne sme tak mohli vystúpiť na vytúžený najvyšší stupienok. Za úspech sa musím poďakovať všetkým členom tímu, maximálne však musím vyzdvihnúť prípravu auta. Od prvej skúšky sa Fabia chovala presne tak, ako som očakával a potreboval a tento skvelý pocit z auta ma už do konca rally neopustil.

Tibor Szabosi;co8c6519-1.jpg

Verím, že sme výsledkom potešili našich fanúšikov, ktorých sa tu zišli naozaj veľké počty. Spokojní boli samozrejme aj partneri nášho tímu, čo ma veľmi teší a zvyšuje moje odhodlanie dosahovať dobré výsledky aj v ďalších pretekoch. V týchto dňoch sa už chystáme na prvé podujatie Majstrovstiev Slovenska v pretekoch do vrchu. S Fabiou WRC si odbijem premiéru na kopci v rakúskom St. Antone. Sám som zvedavý, ako sa mi s novým autom bude na kopcoch dariť. Podobný výsledok, aký sa podaril v Prešove, by som určite neodmietol, najmä keď sa celý vrchársky seriál pôjde pod hlavičkou Liqui Moly."

Tibor Szabosi;co8c6551-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri