Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár znovu na kopcoch

Thursday, 25. 06. 2009 - 10:01, Erik Toček   

Igor Drotár znovu na kopcochAni dlhšia prestávka v kalendári rally neznamená, že by Igor Drotár a jeho tím Liqui Moly mali čas na oddych. Náš úspešný pretekár sa s Octaviou WRC pravidelne zúčastňuje aj Majstrovstiev Slovenska v pretekoch do vrchu. Ostatný víkend tak predvádzal divákom svoje umenie na Dobšinskom kopci a dva týždne pred tým prevetral zákruty na Jahodnej. Ako vidí Igor svoje účinkovanie na týchto dvoch podujatiach?

Tibor Szabosi;_mg_9891.jpg

„Jahodná je veľmi špecifický kopec. V rámci „vrchárskeho majstráku“ malo toto pekné stúpanie premiéru, no niektorí sme si ho pamätali ešte z rýchlostných skúšok, ktoré sa tu jazdili. Je však veľký rozdiel, keď idete túto trať podľa diktovaného rozpisu pri rally a keď sa snažíte sám hľadať najlepšiu stopu a vryť si ju do pamäti. Zvláštnosťou Jahodnej bolo aj umiestnenie servisu nezvyklo na vrchole stúpania. Najprv som mal z toho menšie obavy, no organizátori mali priebeh súťaže stále pevne v rukách a nedochádzalo k žiadnym výrazným posunom ani problémom.

Tibor Szabosi;img_3246.jpg

Napriek tomu, že nám v sobotu popršalo, sa pri trati objavilo veľa divákov a východ znovu raz ukázal, že motoršport je tu nesmierne populárny. Na štarte sa zišla silná konkurencia a keďže mokrá trať skôr svedčí „štvorkolkám“, očakávali sme kvalitný výsledok. Trochu nás držal pri zemi fakt, že sme na Jahodnej nastúpili s novým autom a museli sme nájsť to správne nastavenie, no už prvá súťažná jazda ukázala, že s novou Octavia WRC si budeme veľmi dobre rozumieť. Druhé miesto absolútne s neveľkou stratou mňa aj celý tím veľmi potešilo a namotivovalo do druhého súťažného dňa.

Tibor Szabosi;_mg_9347.jpg

To už sa jazdilo za sucha a do hry sa vrátili formulové vozy. Bolo z toho tretie miesto celkovo, teda veľká spokojnosť a musím povedať, že som si naozaj výborne zajazdil. O skvelú atmosféru sa postaralo aj množstvo divákov a v takej kulise je skutočne radosť pretekať.

Jozef Pisch;1t1u8164.jpg

Ani počas voľného víkendu medzi Jahodnou a Dobšinou som sa od rýchlych áut príliš nevzdialil. Šiel som podporiť snaženie amatérskych kolegov na ich súťaž v Levoči. Chalani predvádzali veľmi pekné jazdy a počas víkendu som si fakt príjemne oddýchol.



Pred nami boli tradičné preteky do vrchu v Dobšinej, no ja som na žiadosť môjho reklamného partnera Liqui Moly v sobotu zamieril do Piešťan, kde sa konala veľká Truck show s množstvom sprievodných akcií. Ja som bol jednou z nich a divákom som tak mohol predviesť svoje jazdecké umenie a niekoľko VIP šťastlivcov som aj povozil na „horúcom“ sedadle spolujazdca. Počasie síce v ten deň vôbec nespolupracovalo, no aj tak to bola vydarená akcia. Ohlásili sa aj šéfovia firmy Liqui Moly a poďakovali mi za úspešnú reprezentáciu značky, čo musí profesionálneho jazdca vždy potešiť.

Tibor Szabosi;img_2806.jpg

Z Piešťan som sa ponáhľal späť na východ a večer som už vybaľoval kufre na hotely nad Dobšinským kopcom. Pár krát som si kopec skúsil a keďže bolo mokro a chladno, očakával som aj na základe skúsenosti z Jahodnej, že by sa mi mohlo opäť dariť. Auto zafungovalo výborne a moje očakávania sa do bodky naplnili. Víťazstvo medzi plechovými autami ma veľmi potešilo bol z toho znovu raz veľmi vydarený víkend.

Tibor Szabosi;img_3539.jpg

Najbližšie sa ako divák vypravím do Poľska na tamojšiu WRC rally, aby som si spravil chuť. Verím, že po úspešných kopcoch sa nová Octavia aj v rally ukáže vo veľmi dobrom svetle a posunie nás vpred. Zo začiatku som si síce musel zvykať na niektoré odlišnosti a nové veci, dokonca ma prekvapili aj úplne iné pachy, no teraz cítim, že budeme výborní priatelia.“






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri