Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Igor Drotár: Z poľských kopcov na slovenskú rally

Tuesday, 23. 06. 2015 - 18:16, Martin Trenkler   

Igor Drotár: Z poľských kopcov na slovenskú rally

Zatiaľ čo si slovenské tímy a pretekári kopcových a rally disciplín užili zaslúžený oddych, neúnavný Igor Drotár si ani tentokrát nedoprial jeden voľný víkend. Čakal ho totiž poľský šampionát pretekov do vrchu, kde si opäť vyskúšal aj spoľahlivosť svojho Mitsubishi Lancer WRC.

Mohlo by sa zdať, že po problémoch vo vývoji kopcovej Škody Fabie, s ktorou Igor napokon vyhral absolútny titul MSR PAV minulý rok, netrebalo už spoľahlivý stroj meniť za iný. V motoršporte však nikdy neviete, čo vás čaká. Tím Komvet má reputáciu skvelých kopcových špeciálov a bolo prirodzené vyskúšať si opäť inú, kvalitnú techniku. Napokon rovnako sa Igor rozhodol aj v prípade rallyového Citroënu DS3 WRC. Jedno aj druhé nové auto sa nejavia vôbec ako zlá voľba, no problémy sa môžu vyskytnúť stále. Motoršport je nevyspytateľný a opakované technické problémy nikoho nepotešia.

Lukasz Krzeminski;20-32.jpg

Stačí sa pozrieť na tím F1 McLaren s novým motorom Honda: Fernando Alonso by si aktuálne mohol trhať vlasy, no chápe situáciu, je pokojný a rozvážny. Tak ako McLaren, aj Komvet je vo svojom fachu profesionálny: Igorovi postavili úplne nové auto, ktoré zákonite musí mať aj svoje vývojové muchy. Po katastrofe Šternberku prišla na rad Limanowa. Ako to dopadlo? Najprv sa im rozletel motor... Lenže na druhý deň skončili s tesnou stratou na absolútnom druhom mieste. Čo sa dialo, nám ozrejmil Igor:

Lukasz Krzeminski;17-35.jpg

"V Limanowej sme si chceli predovšetkým vyskúšať auto, ktoré sa nám v Šternberku pokazilo. Nebol to však jednoduchý víkend a opäť sa vyskytli problémy. V sobotu sa nám rozletel motor - praskla vačka. Mechanici následne pracovali od soboty poobedia do pol štvrtej rána pri troch stupňoch a pod stanom, pričom museli ešte odbehnúť do Brna, aby napokon vyskladali nový motor. Klobúk dolu, naozaj. V nedeľu sa mi jazdilo celkom dobre a v poslednej jazde auto fungovalo tak, ako sme si predstavovali. Od víťazstva nás delilo len 1,2 s. Druhé miesto v absolútnom poradí je skvelé. Motor nefungoval dobre od začiatku sezóny a ja verím, že to bude už len lepšie. Ťažko povedať, kto je na vine, možno je to len športová smola. Veľmi ma potešila fantastická atmosféra a pozdravujem všetkých poľských divákov, ktorí sú skutočne skvelí! Dokonca ma vyhadzovali na rukách za spevu, ako nejakého víťaza! Skutočná vďaka patrí riaditeľovi pretekov a celému jeho tímu za skvele odvedenú prácu. Pripravenosť celého podujatia bola maximálna a je mi ľúto, že sa Limanowa tento rok nešla pod MSR. Neviem, načo sú komu preteky v nekonečne vzdialenej Bosne a Hercegovine, keď tuto za hranicou máme krásne dvojdňové preteky. Čo sa Rally Lubeník týka, veľmi sa už teším, kedy sa opäť posadím do úžasného Citroënu DS3 WRC. Lubenícke trate sú krásne, rovnako ako samotný hornatý kraj. Široké cesty sa budú striedať s úzkymi a zíde sa tu aj silná konkurencia."

Grzegorz Kozera;img-2612-7.jpg

VII. Rally Lubeník odštartuje už túto sobotu na obed, pričom posádky absolvujú tri prejazdy dvoch tratí. Dovedna 6 rýchlostných skúšok meria celkovo 85 km. Igor Drotár a Vlado Bánoci tak opäť osedlajú legendárny Citroën DS3 WRC.

Martin Trenkler/RPM

Tibor Szabosi;h7p0597-9.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri