Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

HONKA IV. Rally Lubeník

Saturday, 30. 06. 2012 - 16:20, Daniel Mandzi   

HONKA IV. Rally Lubeník

ONLINE výsledky

RS8 - Nandraž (7,93 km)

rs8.jpg

RS7 - Lubeník 2 (15,50 km)

rs7.jpg

RS6 - Nandraž (7,93 km)

Poradie v šiestej RS sa medzi Grzybom a Hadikom prehodilo, keď sa Poliakovi podarilo zvíťaziť. Svoj náskok v celkovom poradí zvýšil na 17 sekúnd a útočí tak na víťazstvo v celkovom poradí. Z pretekov pravdepodobne odstúpi aj Drotár, ktorému odišlo turbo.

Hlasy po RS6

G.Grzyb: Peklo je ťažké, šmykľavé, Nandraž sme prešli v pohode. Budeme sa snažiť neurobiť chyby a dôjsť do cieľa. Stratégiu určite meniť nebudeme.

J.Melichárek: Išlo sa zle, Peklo sa ukázalo náročné, išli sme doslova krokom. V Nandraži bolo na ceste veľa štrku. Prvého už nedobehneme, ale budeme sa snažiť znížiť náskok. Ideme prezuť.

I.Drotár: Porucha turba.

T.Ondrej: Peklo do dola sa išlo ťažko, išli sme opatrne, chceme si ustrážiť náskok. V Nandraži máme ešte rezervy, trochu tu zrýchlime.

M.Podobník: V Pekle sa šmýka, išli sme opatrne, Nandraž je plná štrku. Stratégiu nemeníme, chceme dôjsť do cieľa.

rs6.jpg

Tibor Szabosi;67c0839.jpg

RS5 - Lubeník 1 (15,50 km)

Piata rýchlostná skúška sa ukázala ako veľmi náročná na techniku, keď v nej odstúpili štyri posádky kvôli technickej poruche. Medzi nimi aj Jozef Béreš s Petrom Starým, ktorí do cieľa RS dorazili až po prejdení všetkých ostatných posádok. Prvé miesto si dnes prvýkrát vybojovala maďarská posádka Hadik - Kertész, za ktorou nasledovali Grzyb s Hundlom a Melichárek s bratom Melichárkom. Vedúcu pozíciu si tak upevnil Grzyb.

rs5.jpg

RS4

Štvrtá rýchlostná skúška Kameňany podľa slov väčšiny jazdcov už obschla. Smolne obstála dvojica Béreš - Starý, ktorá stratila vyše troch minút a prepadla sa na 13.miesto. Dôvodom je pravdepodobne nejaké čidlo, ktoré vypadlo a spôsobilo, že auto prestalo ísť a nevedeli ho naštartovať. Do vedenia sa po zajazdení skvelého času dostala posádka Grzyb - Hundla, ktorá teraz vedie s päťsekundovým náskokom pred Ondrejom s Gomorim a Melichárkovcami. Dvojkolky vedú Pavol Nagy s Pavlom Kušnierom na Citroene C2. Z pretekov odstupuje pre technickú poruchu aj Rzeznik.

Vo výsledkoch chýba č. 8- Rzeznik. Pokračuje 31 posádok, teraz nasleduje preskupenie dlhé hodinu a pol. Preteky pokračujú 13:41 piatou RS.

Tibor Szabosi;67c0814.jpg

Hlasy po RS4:

G.Grzyb: Je to veľmi šmykľavé, obe trate sú úplne iné. Jedna je úzka, druhá široká. Na prvej RS z tejto časti sme dostali defekt, ani nevieme ako.

J.Melichárek: Išli sme podobne ako predchádzajúce dve časti. Je už teplo, pneu sme teraz mali prehriate. Chystáme sa prezuť na tvrdú zmes. Zatiaľ vládne spokojnosť.

J.Béreš: Do tejto časti sme odštartovali s cieľom dosiahnuť podobný výsledok ako v prvých dvoch RS, šlo to, no len do polovice rýchlostky. Nevieme čo sa stalo, auto zdochlo a nechcelo naštartovať, pravdepodobne odišlo nejaké čidlo.

T.Ondrej: Včera som sa odhodlal nastaviť si konečne auto, čo sa podpísalo aj nad dobrým výkonom, ide sa mi výborne. Naďalej zrýchľujeme.

M.Csente: V tretej RS to bolo super, zašli sme krásny čas, zrýchlili sme. V tejto poslednej skúške sme urobili menšiu chybu, musel som cúvať, takže sme stratili. Kameňany už vyschli, no Peklo je stále mokré.

I.Drotár: Ide sa nám fantasticky, páči sa nám to. Dostali sme sa však do stavu, že naši súperi sú ďaleko pred nami, a tak nemáme s kým bojovať. Ideme ďalej svoje tempo.

rs4.jpg

RS3

Treťou rýchlostkou bolo opäť Peklo. Po odstúpení Semeráda, Rada, Majerčáka, Kesziho a Béreša sen. pokračovalo v súťaži 34 vozidiel. Prvé miesto a zlepšenie času o osem sekúnd si pripísal na svoj účet Ďodi Béreš, ktorý sa týmto dostal aj do vedenia. Grzybovi sa darilo menej, po tejto RS sa prepadol až za Melichárka. Výborný čas len o dve sekundy horší ako Béreš zajazdili Hadik- Kertész na Subaru Impreza. Drotár síce zajazdil o polminúty lepší čas ako v prvom prejazde Pekla, no priebežne patrí až na ôsme miesto. Skvelé štvrté miesto si zas vybojovali Ondrej- Gomori, ktorým patrí priebežná druhá priečka.

rs3.jpg

Hlasy po RS2:

J.Melichárek: Peklo je doslova Peklom, mali sme tam problém udržať sa na trati, je to strašne šmykľavé. Ideme slicky a neprezúvali sme, máme to dosť mäkké.

J.Béreš jun.: Prvú sme šli opatrne, je to tam šmykľavé. Na druhú sme vymenili gumy, no nevedel som sa sústrediť na jazdu, padal mi brzdový pedál na podlahu.

Tibor Szabosi;67c0770.jpg

I.Drotár: Na prvej RS nám na štarte zdochol motor, ostali sme tam stáť, dvakrát sme to nevedeli natočiť, preto tá strata. Na druhej už bol dobrý čas.

T.Ondrej: Peklo bolo pod vodou, veľmi sa šmýkalo. Som tu síce doma, ale idem to len tretíkrát. Mali sme problém s interkomom, ktorý nám vypadol. Pred dvojkou sme menili gumy, dopredu sme nahodili 20tky, ale bolo ich treba dať aj dozadu.

J.Lipták: Vyzerá to zatiaľ dobre, učíme sa na novom aute. Na Pekle to pekne šmýka, dvojka je ako tak suchá, ale je tam veľa vyneseného štrku.

J.Béreš sen: Máme problém so spojkou, odstupujeme. Audio záznam

P.Nagy: Peklo pre nás nie je dobre hore kopcom, auto nevládze. Šmýka to, ideme s rešpektom.

V.Lichovník: Šmýka to, vyhovuje nám najmä dvojka, ktorá je rýchla a vieme využiť potenciál auta a to, že je to predokolka.

Tibor Szabosi;67c0790.jpg

P.Herdický: Myslel som, že ten výsledok bude horší, stále sa učím, skúšam. Hral som sa veľa s plynom aj s ručnou, ale je to zatiaľ plné chýb. Chceme prejsť všetky kilometre, takže ideme ďalej.

T.Konečný: Nemáme na to vhodné obutie, je to miestami mokré a miestami suché, hlavne to Peklo.

Vo výsledkoch chýbajú č. 12- Majerčák, č.14- Béreš, č. 27- Keszi.

RS2

Na druhej rýchlostnej skúške sa najviac darilo Jozefovi Bérešovi jun. s Petrom Starým, ktorí zvíťazili pred Grzybom s Hundlom s jednosekundovým náskokom. Ich poradie po dvoch RS však ostalo nezmenené, 1. Grzyb, 2. Béreš. Tretie miesto si v druhej RS aj v celkovom poradí podržal Melichárek. Havária postretla posádku Majerčák- Kollárik, našťastie sú v poriadku. Z pretekov kvôli technickej poruche odstupujú aj Keszi s Helmeczim.

rs2.jpg

RS1

Prvú rýchlostnú skúšku o dĺžke 15,5 km zvládla v dnešný súťažný deň na HONKA IV. Rally Lubeník najlepšie poľská posádka Grzyb – Hundla. Osudnou sa však stala českému jazdcovi Semerádovi, ktorý trafil strom a preteky sa pre neho skončili. Na druhom mieste v priebežnom poradí sa nachádza Jozef Béreš jun so Starým. Výborný čas, len sekundu za Bérešom, zajazdil Tomáš Ondrej, ktorý sa vďaka tomu nachádza na tretej pozícii. V dvojkolkách si prvé miesto pred Nagyom drží Marek Špavelko.

rs1.jpg

Vo výsledkoch chýbajú č.4- Semerád, č.28- Jurečka (nešt.), č.29- Radó, č.32- Bányász (nešt.).

Tlačové stredisko HONKA IV. Rally Lubeník

Fotogaléria: Honka IV. Rally Lubeník I



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri