Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Hamilton v piatok najrýchlejší

Friday, 15. 03. 2019 - 10:55, Ľuboš Kašický   

Hamilton v piatok najrýchlejší

Dnes nadránom prebehli v Melbourne úvodne voľné tréningy na nedeľňajšiu veľkú cenu Austrálie. Zdá sa, že favoriti stále taktizujú.

 

Na predsezónnych testoch sme videli fantastické tempo červených monopostov a rezervovaný prístup „strieborných“. Keď však teraz pozrieme na výsledky úvodných jázd v Melbourne, tak to vyzerá, že si prístup vymenili. Je to zdanie, alebo indícia?

me01-37.jpg

V oboch meraných tréningoch zajazdili najlepšie časy piloti tímu Mercedes. Za nimi sú hneď redbully s Verstappenom a Gaslym, pričom Vettel na ferrari je až osem desatín sekundy za Hamiltonom na piatom mieste! „Myslím si, že vyzerajú naozaj rýchlo,“ pohmkáva nemecký pilot Scuderie Ferrari. „Nebolo to však nič hrozné, pretože sme mali aj dobré chvíľky na ktorých môžeme stavať.“

fe02-45.jpg

Jeho mladý kolega Charles Leclerc bol však trochu otvorenejší. Samozrejme, že sme nešli naplno a pravda sa ukáže až v kvalifikácii,“ vraví 21-ročný Monačan. Nuž a týchto slov by sme sa asi mali držať. Môžeme si preštudovať časy, ale berme ich s rezervou.

rb01-34.jpg

Najsmutnejším príbehom je však už teraz Robert Kubica a britský tím Williams. „Trápili sme sa s gripom,“ hovorí Poliak. „Problémy máme aj s nedostatkom dielov a tak sme sa snažili vyťažiť maximum z toho, čo máme. Nie je to veselá situácia.“ Podľa všetkého to vyzerá, že williamsy sú až tak pomalé, že možno v kvalifikácii dôjde na uplatnenie 107 percentného limitu pre najpomalšie autá. Dlho očakávaný návrat Kubicu sa tak v Austrálii vôbec konať nemusí!

re01-13.jpg

Stručne ešte dopovedzme, že okrem nováčika tímu Toro Rosso, Alexandra Albona, ktorý sa rozhodol dôvernejšie zblížiť s bariérou hneď v prvom tréningu, sme videli iba zopár ďalších „pokosení trávnika“ a pogumovaní šmykľavej trate pneumatikami. V sobotu v noci pokračujeme tretím voľným tréningom a nezabudnite si privstať aspoň na kvalifikáciu, ktorá je plánovaná na sedem hodín ráno nášho času (preteky v nedeľu štartujú o šiestej ráno nášho času).

res-fp2-13.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri