Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Ha’il International Rally 2011

Tuesday, 01. 02. 2011 - 21:30, Michal Kostka   

Ha’il International Rally 2011

Saudská asociácia motoristického športu (SAMF) po šiesty raz organizuje súťaž Ha'il Baja, tentoraz pod zmeneným názvom Ha'il International Rally. Od 8. do 10. februára budú mesto Ha'il a blízka púšť Nafud hostiť posádky prevažne z krajín oblasti Perzského zálivu. Rally bude opäť pod dohľadom FIA, nie je však zaradená do kalendára Svetobého pohára. Za to si môžu Arabi sami, keďže tvrdohlavo odmietajú umožniť štart aj ženám. Politika sa nevyhýba ani športu...

Hail Rally;

Lákadlom (nielen) pre zahraničné posádky by mohli byť peňažné odmeny pre najúspešnejších súťažiacich. Absolútny víťaz zinkasuje 100.000 saudských rialov (približne 19.500 eúr), druhý o polovicu menej a piaty berie 10.000 rialov (približne 2.000 eúr). K tomu môže pár tisícok pribudnúť za umiestnenie v triede, najlepší v T2 si odnesie 30.000 rialov (približne 5.800 eúr). Pri štartovnom 1.600 USD a ďalších nákladoch tiež zhruba 1.600 USD (spolu asi 2.400 eúr) je to, v prípade úspechu samozrejme, celkom výnosný obchod. Zámorskí účastníci navyše získajú ubytovanie na päť nocí zadarmo a tiež vreckové vo výške 2.500 USD (cca 1.820 EUR). Pokiaľ by toto všetko niekoho z tunajších pretekárov zlákalo, má čas na podanie prihlášky do 27. januára.

Hail Rally;

Preberanie vozidiel a súťažiacich prebehne 7. februára, na druhý deň je pripravená 6,8 kilometra dlhá super-špeciálka v blízkosti riaditeľstva súťaže. Druhá etapa naplánovaná na 9. februára bude obsahovať jeden meraný úsek s dĺžkou do 200 kilometrov, miestom jej štartu bude starobylé, asi 7000 rokov staré mesto Jubbah. Záverečná tretia etapa bude ešte o asi 20 kilometrov dlhšia. Program rally sa uzavrie odovzdávaním cien na slávnostnej večeri 10. februára.

Hail Rally;

Víťazstvo z posledných dvoch ročníkov bude obhajovať Yazeed Al-Rajhi, vedľa neho usadne Matthieu Baumel. Francúzsky navigátor je s troma víťasztvami najúspešnejším účastníkom Ha'il Rally. Okrem dvoch triumfov s Al-Rajhim, sa v roku 2008 tešil po boku čerstvého dakarského šampióna Nassera Saleh Al-Attiyu. Al-Rajhi bude, rovnako ako pri svojej úspešnej cross country premiére pred dvoma rokmi, štartovať s Nissanom Navara belgického tímu Overdrive. Ide o to isté vozidlo, ktoré po tratiach juhoamerického Dakaru ešte pred pár dňami vodil Nani Roma.

Hail Rally;

Zaujímavosťou je, že v minulom roku vybojoval Al-Rajhi prvenstvo za volantom Mitsubishi Racing Lancer, francúzskeho tímu JMB Stradale. Rozpačité vystúpenia a výsledky ďaleko za očakávaním v priebehu sezóny 2010 však viedli postupnému úbytku klientov tímu mladého milionára Nicolasa Misslina. A tak sa aj na Blízkom Východe vrátili k rokmi overenej klasike.

Ako vždy v minulosti, aj teraz sa súťaž koná pod patronátom Jeho kráľovskej výsosti princa Saud Bin Abdul Mohsen Bin Abdul Aziza, guvernéra oblasti Ha'il, predsedu Najvyššieho výboru pre miestny rozvoj a predsedu rally výboru. Za SAMF bude vystupovať a konať jej nový prezident, ďalší z mnohých miestnych vladárov, Jeho kráľovská výsosť princ Sultan Bin Bandar Al-Faisal.




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri