Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Česko

Gonda s Palkom a Aries Racing Team hviezdami Pražského Rallysprintu

Monday, 04. 12. 2023 - 16:34, Miroslav Majláth   

Gonda s Palkom a Aries Racing Team hviezdami Pražského Rallysprintu

Štvrté miesto absolútneho poradia na TipCars XXVIII. Pražskom Rallysprite 2023 na poriadne zasnežených tratiach a množstvom fanúšikov patrilo slovenskému Aries Racing Teamu a posádke Gonda – Palko.

 

Marek Felt;img-4150-asf.jpg

Richard s Mirom sbok po boku prežívajú už od útlej mladosti, keď spoločne bojovali o desatinky sekúnd v rámci minikárových pretekov. Od tej doby ich neustále spája nielen súkromný, ale aj pracovný život a spoločne sa sem tam posadia aj do rally špeciálu. A práve tak sa stalo aj v Prahe, kde si poriadne napravili horkú pachuť z neúspechu na Auto Show. Tu ich totiž ešte pred štartom do prvého meraného úseku zradil motor Škody Fabia Rally2 evo.

Marek Felt;img-4926-asf.jpg

V okolí Strahova vsadili na inú techniku, v tomto prípade sa jednalo o Ford Fiesta MK II, ktorý Rišovi zjavne sadol. Hneď úvodom treba však povedať, že XXVIII. Pražský Rallysprint 2023 bol asi jeden z najťažších aké Praha za posledné desaťročie zažila. Množstvo snehu, ktorý zasypal trate rýchlostných skúšok počas prvého decembrového víkendu znamenalo, že viac ako šesťdesiat členné štartové pole zažilo množstvo havárií, či iba ulomených kolies. Všetkému tomuto sa však slovenská okruhová hviezda v spolupráci so svojim spolujazdcom vyhla a výsledkom bolo štvrté miesto absolútneho poradia. Týmto výsledkom Richard s Mirom poriadne zaskočili mnohých českých rodu verných rallystov. 

Marek Felt;img-4156-asf.jpg

„Bol to pre nás s Mirom doslova krst ohňom. Podmienky boli totiž veľmi náročné, niekde bol sneh, inde iba mokrá vozovka, na niektorých miestach sa objavil aj ľad. Veľká alchýmia bola voľba správnych pneumatík, ale nakoniec sa všetko podarilo. Musím povedať, že Ford Fiesta MK II je výborné auto, takmer ihneď som si naň zvykol. Podstatné na našom výkone asi bolo, že sme išli bez akéhokoľvek tlaku a tým pádom sme išli bez zbytočného rizika, čo bolo asi aj dobre, robili sme pritom totiž minimum chýb. V prvom rade treba povedať, že našou ambíciou bolo absovovať súťaž bez tohto aby sme pozerali na čas. V Prahe bolo totiž množstvo skúsených rallystov, čo my nie sme.

Marek Felt;img-3448-asf.jpg

Súťaž bola mimoriadne náročná hlavne po mentálnej stránke, trate zradné, ale na druhej strane sme aspoň získali neskutočne veľa nových skúseností a dnes už aj viem, kde by som v budúcnosti vedel získať čas. Bol som veľmi prekvapený z tempa, ktoré sa nám podarilo nastoliť v prvých dvoch rýchlostných skúškach. Tie mi paradoxne, ako okruhárovi, sedeli viac ako Strahov. Rally displína je pre mňa stále ešte neprebádaná. Čo ma potešilo, bola tu skvelá divácka kulisa a rád by som si to, ak bude príležitosť, ešte niekedyv budúcnosti  zopakoval. Veľká vďaka patrí Aries Racingu a partnerom za túto nevšednú skúsenosť, no a samozrejme Mirovi za výborné navigovanie a mechanikom za prípravu auta,“ zhodnotil Richard Gonda.

Marek Felt;img-2797-asf.jpg

Nadšenie z dosiahnutého výsledku neskrýval Pavol Cireň, šéf Aries Racing Teamu: „Pred súťažou som si povedal, že ak Rišo s Mirom dojazdia niekde v prvej desiatke, bola by to bomba, skutočnosť je však oveľa lepšia. Sám som jazdieval rally a viem aká je táto disciplína ťažká a že záleží ozaj na každej maličkosti, či to vyjde, alebo nie. No a do toho prišiel ten sneh, na ktorom Richard nejazdieva. Musím povedať, že ma chalani svojim výkonom neskutočne prekvapili. Richard je jednoducho pán jazdec a Miro pán navigátor. Veľmi pekne im za tento darček ďakujem. A samozrejme ďakujem aj partnerom bez ktorých by sme Pražský Rallysprint nevedeli absolvovať.“

Marek Felt;img-5106-asf.jpg

Pre Aries Racing sa týmto výborným umiestnením asi tohtoročná sezóna končí. Ale ako sa hovorí, nikdy nehovor niečo, čo ešte nie je úplne isté. Nechajme sa preto prekvapiť.

Miro Majláth

Marek Felt;img-4872-asf.jpg

Aries Racing Team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri