Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Giovinazzi kolegom Räikkonena

Tuesday, 25. 09. 2018 - 19:48, Ľuboš Kašický   

Giovinazzi kolegom Räikkonena

Zvesti sa naplnili. Tím Alfa Romeo Sauber F1 dnes potvrdil Taliana Antonia Giovinazziho, ako druhého pilota v sezóne 2019 vedľa Kimi Räikkonena.


Už niekoľko dní sme zo zákulisia F1 počuli šuškanie o návrate Giovinazziho. Talian je z liahne Ferrari a dostal šancu v tíme Sauber už vlani. Po trochu divokom vstupe ho vystriedal Pascal Wehrlein, no teraz sa Talian znova vracia.

losau02.jpg

24-ročný naturálny talent z talianskeho Martina v provincii Taranto sa blysol v roku 2015 titulom vicemajtra Európy v F3 a o rok neskôr vzápätí pridal titul vicemajstra v GP2 (dnes F2). Samozrejme, že okamžite po ňom chňapli v Maranelle a Toňo je testmanom Scuderie už druhý rok.

losau04.jpg

Ferrari ho pretlačilo do kokpitu v tíme Sauber, aby si to vyskúšal na grand prix, no vydržalo to iba dve veľké ceny a horúcu hlavu museli ešte chladiť. Naďalej však ostal testmanom aj v tímoch Sauber a Haas, kde Ferrari dodáva motory. Teraz konečne dostáva „horúca hlava" Giovinazzi druhú šancu. V sezóne 2019 bude jazdiť vedľa skúseného Kimi Räikkonena.

losau03.jpg

„Sen sa mení na skutočnosť," vytešuje sa mladý Antonio Giovinazzi. „Pre mňa ako Taliana je nesmiernou poctou, že budem môcť štartovať pod hlavičkou Alfa Romeo. Ďakujem Ferrari a Sauberu za túto príležitosť. Som veľmi motivovaný a neviem sa už dočkať, kedy budem môcť vyštartovať."

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri