Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Vymení RedBull Renault za Hondu?

Saturday, 22. 09. 2018 - 08:08, Ľuboš Kašický   

Vymení RedBull Renault za Hondu?

Viete koľko koní majú súčasné motory F1? Čítajte a otvárajte pri tom oči. Zasa sa posúvame k extrémom. Honda pritom verí, že sa vráti znova na špičku.

 

Už o týždeň sa F1 presťahuje do ruskej Soči, kde sa pôjde šestnásty podnik MS F1 2018. Honda pritom už dala echo, že v Soči nasadí nové motory tretej špecifikácie, ktoré majú byť výkonnejšie, ako motory Renault. Japonská automobilka by tak prestala niesť jarmo najslabšieho motora v štartovom poli súčasnej F1.

Martin Trenkler;39i3087.jpg

Podľa nemeckého Auto Motor und Sport a španielskeho Marca má byť motor Honda o 35 koní silnejší a dostane sa tak na hodnotu cca 965 koní. To je o pätnásť viacej, ako má vraj motor Renault. Mimochodom podľa talianskych médií ma Mercedes vraj 1005 koní a Ferrari dokonca 1032 koní!!!

Martin Trenkler;ren2902.jpg

Honda momentálne dodáva motory tímu Scuderia Toro Rosso a nové motory nasadí s vedomím, že Pierre Gasly aj Brendon Hartley dostanú penalizáciu na štarte v Soči. Oveľa dôležitejšie pre Japoncov totiž je to, že o ďalší týždeň neskôr sa jazdí ich domáci podnik na Suzuke a tam by sa chceli „Honďáci" predviesť v plnej paráde.

Martin Trenkler;ren2060.jpg

Zo zákulisia navyše prenikajú informácie, že Red Bull Racing plánuje výmenu pohonnej jednotky od nasledujúcej sezóny a namiesto power unit Renault to vraj má byť Honda. Šéf tímu tvrdí zdržanlivo. „Vidíme, že tvrdo pracujú a veríme tomu, čo vidíme," vyjadruje sa na adresu Hondy Christian Horner. „Vidíme koľko do toho investujú, aké ľudské zdroje viažu vo vývoji a vnímame výsledky, ktoré nasvedčujú, že idú správnou cestou." A či je naozaj pravda, že Hondu nasadí aj Red Bull Racing? „Čas všetko napovie. Musíme vidieť ďalšie pozitívne zmeny ešte v tomto roku. Tie sú predpokladom pre progres v roku budúcom," vraví Horner.

Martin Trenkler;39i3503.jpg

Mimochodom, keď už sme pri Toro Rosso, tak Helmut Marko naznačil médiám, že v Soči sa chytajú potvrdiť prvého pilota na nasledujúcu sezónu. Podľa insiderov by to mal byť prekvapivo navrátivší sa Daniil Kvyat!

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri