Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Flash info z Dobšinského kopca

Wednesday, 25. 06. 2008 - 00:04, T. Szabosi   

Flash info z Dobšinského kopcaFanúšikovia pretekov automobilov do vrchu sa stretli v hojnom počte v Dobšinej, kde sa jazdilo 2.kolo M SR. Celé podujatie sa zároveň hodnotilo do Europskeho pohára E1, Challenge a Medzinárodného šampionátu ČR. A bolo sa načo dívať. Skvostných áut, vynikajúcich výkonov jazdcov a dramatických situácií bolo nadostač.

Tibor Szabosi;1t1u1316.jpg

SOBOTA 21.6.2008
Tento deň priniesol rekordne dlhé trvanie prvej súťažnej jazdy- 3 hod ! Dôvody-4 havárie, niekoľko pokazených áut. Našťastie, druhá jazda prebehla v bez problémov no aj tak sa výsledky vyhlasovali za večerného šera. Absolútne poradie v M SR na prvých miestach v podstate tradičné - Jaroslav Krajči, Igor Drotár, Andrej Krajči. No výkon Igora Drotára musím obzvlášť vyzdihnúť. Na jeho štýl jazdy je radosť pozerať a v súčte časov 2 jázd sa vzdialil Petrovi Jureňovi o 5,56 sek. Tretí v kategórii 1 tj. plechové autá skončil Tomáš Ondrej na Lanceri EVOIII, čo je pre tohto mladíka fantastický úspech (v prvej jazde bol rýchlejší ako Martin Koiš o 5,44 sek !). Suzuki Ignis S1600 Mariana Grofa obsadila 5 miesto a čo dokážu rýchle ruky s Felíciou 1400 ccm, ukázal všetkým Tomáš Fusko (9.miesto). Výsledky sú na www.dovrchu.sk a pozriete si koľko výkonnejších aut skončilo za Tomášom!

Štefan Gombala;009.jpg

NEDEĹA 22.6.2008
Absolútne poradie v M SR mierne upravené - Jaroslav Krajči (aj napriek menšiemu výletu mimo trať 100 pred cieľom), Andrej Krajči, Igor Drotár. V plechových autách sa za druhého Petra Jureňu zaradil Martin Koiš a zrejme sa začína u neho blýskať na lepšie časy. Pódiové umiestnenie si skutočne zaslúži (ako aj celý team) najmä za urputnú snahu vyladiť Focusa na špičkovú úroveň.

Druhý deň bol však napínavý najmä z pohľadu o prekonanie absolútneho rekordu trate a ten je od minulej nedele v rukách Dušana Neveřila časom 3,32,917.


Tibor Szabosi;img_6440.jpg

Dobšinské preteky boli jednoznačne výborným podujatím. Organizačný tím dokázal, že kvalitný motoristický šport sa dá realizovať
aj bez hopsajúcich dlhonohých slečien v minisukniach (aj keď sa na ne radi pozrieme a k motoršportu patria). Latku úrovne nasadil poriadne vysoko a tak dúfajme že aj ďalšie podujatia sa vydajú týmto smerom. Ďalším veľmi pozitívnym momentom je, že na kopcoch sa začínajú presadzovať mladé talenty (už spomínaní Ondrej,Fusko ale aj Ludvig a Kočí ). Veľké uznanie si zaslúži aj AST Presskam, ktorý modernizuje svoj team a predstavil nové Leony FSI. Takže sa máme na čo tešiť.

Pre všetkých fanúšikov motoristického športu napísal Peter Mozola.


Fotogaléria z podujatia - sobota


Fotogaléria z podujatia - sobota, nedeľa






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri