Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

FIA otvorila Sieň slávy svetovej rely

Saturday, 02. 02. 2019 - 09:19, Ľuboš Kašický   

FIA otvorila Sieň slávy svetovej rely

Od roku 2017 má svoju oficiálnu Sieň slávy šampionát F1. Teraz k nej pribudla Sieň slávy Majstrovstiev sveta v rely a verte, že sa je na čo pozerať.

 

„FIA Sieň slávy je prehliadkou úspechov našich svetových šampionátov,“ vraví prezident FIA, Jean Todt. „WRC sa teraz pripája k formule jeden, ktorá takúto Sieň slávy otvárala už v roku 2017. V novej Sieni slávy sa teraz môžeme obzrieť v čase na nezabudnuteľné momenty histórie svetovej rely. Na všetkých tých veľkých pretekárov a ich spolujazdcov. Pripomenieme si nádherné stroje a pokrok, ktorý sa za toto obdobie trvania šampionátu urobil na poli techniky, aj na poli bezpečnosti športu. História rely má množstvo podmanivých príbehov, ktoré fascinujú a verím, že aj ďalej budú fascinovať celé generácie.“

Na otvorení novej FIA Siene slávy nemohli chýbať veľké mená svetovej rely a ani slávne vozidlá histórie WRC. Za všetky aspoň pripomeňme napríklad Citroën Xsara WRC, Toyotu Corolla WRC, Lanciu Stratos HF, Peugeot 205 T16, či Volkswagen Polo R WRC.

Sieň slávy WRC je otvorená v centrále FIA v Paríži a súčasne je v centrále FIA v Ženeve. Ešte skôr, než sa raz vyberiete pozrieť si tie poklady na vlastné oči, tak si pozrite video z otvorenia.

Pozrite si aj oficiálnu webovú stránku.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri