Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Federico Villagra chce v Španielsku skončiť čo najvyššie

Friday, 15. 10. 2010 - 22:39, Katarína Ďurecová   

Federico Villagra chce v Španielsku skončiť čo najvyššie

Španielska rally je pre Argentínčana Federica Villagru posledným podnikom WRC v tejto sezóne. Vo Walese sa Villagra totiž neobjaví z jednoduchého dôvodu - tento podnik sa totiž časovo kryje s desiatou rally argentínskeho šampionátu, v ktorom Villagra bojuje o celkové víťazstvo so svojím krajanom Gabrielom Pozzom, ktorý je momentálne vo vedení. Argentínsky šampionát pozostáva z dvanástich rally, takže v boju o titul už ide naozaj do tuhého.

Federico Villagra je momentálne na ôsmom mieste v celkovom hodnotení WRC, keď na deviateho Henninga Solberga má náskok tri body. Villagra by určite rád zlepšil svoje umiestnenie z minulej sezóny, kedy skončil v celkovom hodnotení šampionátu deviaty a vie, že k tomu, aby udržal ôsme miesto bude potrebovať v Španielsku skončiť čo najvyššie.

Vladislav Maschl;img-2615.jpg

„Získať čo najviac bodov v Španielsku je pre nás veľmi dôležité, keďže je to pre nás posledný podnik sezóny. Chceme získať čo najlepší výsledok a ukončiť sezónu čo najvyššie", hovorí Villagra, ktorého bude opäť navigovať Jose Diaz, keďže jeho obvyklý spolujazdec Jorge Pérez Companc sa zotavuje z operácie.

Radek Vojtěchovský;img_9694.jpg

Villgara dúfa, že výsledok z Francúzska, kde získal siedme miesto, čo je jeho najlepšie umiestnenie na asfalte vo WRC vôbec, mu v Španielsku pomôže: „Dúfame, že skúsenosti z Francúzska nám pomôžu získať nejaké body, ktoré potrebujeme na to, aby sme skončili pred Henningom. Francúzska rally bola prvou asfaltovou rally, ktorej som sa za posledných dvanásť mesiacov zúčastnil a aj napriek tomu sa nám podarilo získať najlepší výsledok vôbec na tomto povrchu."

Vladislav Maschl;img-1278.jpg

„Sezóna 2010 bola pre nás dobrá - či už vo WRC, alebo v domácom šampionáte. Asfalt nikdy nebol mojím obľúbeným povrchom, ale dúfam, že Francúzsko a Španielsko so mňa urobia silnejšieho jazdca na tomto povrchu a ja sa budem môcť vrátiť do WRC budúci rok a budem pripravený úplne na všetko", naznačuje niečo o svojej budúcnosti tento Argentínčan prezývaný „Kojot".



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri