Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Fanúšikmi Time Attacku sú aj známe osobnosti

Tuesday, 03. 05. 2011 - 20:13, Daniel Mandzi   

Fanúšikmi Time Attacku sú aj známe osobnosti

Prialo im krásne počasie, vďaka čomu si užili príjemný deň nielen domáci, ale tiež zahraniční nadšenci rýchlej, no bezpečnej okruhovej jazdy. Ocenení trofejami získali okrem pohárov aj vstupenky na Carat tuning party. Kým prvé kolo poctil svojou účasťou Ján Baláž z legendárnej kapely Elán, na druhom kole sa zúčastnili dve markizácke hviezdy Televíznych novín Martina Šimkovičová a Miriam Kalisová so svojimi partnermi.

time-attack6-1.jpg

Manžel Martiny Šimkovičovej Igor je bývalý pretekár, tešil sa preto že si svoje schopnosti preverí na profesionálnom okruhu. „Som tu prvýkrát, žena ma sem vytiahla a som rád. Neľutujem že som prišiel, dráha je perfektná, aj atmosféra. Trošku som sa zapotil, ale inak v pohode, super," netajil nadšenie Igor Šimko. „Určite ešte prídem, ale so silnejším autom," dodal bývalý pretekár, zvyknutý na silné výkony motorov.

time-attack7-1.jpg

Martina si jeho jazdu užívala z tribúny aj so synom. „O muža som sa nebála, myslím že to bol pre neho taký relax a trošku sa odventiloval. Zapáčilo sa mu tu, už sme sa rozprávali o tom, že určite sa sem vrátime,“ sľúbila hviezda televízneho spravodajstva.

time-attack4-1.jpg

Keďže Igor má dlhoročné skúsenosti s pretekaním a Martina už tiež čo-to odjazdila, Time Attack brali pohodovejšie ako tréner Miro Šmahel, partner Martininej kolegyne Miriam Kalisovej. Miro si bol ešte pred sobotou vyskúšať jazdu na okruhu v rámci jázd pre verejnosť, aby sa zoznámil s traťou a samozrejme absolvoval aj školenie. Aj keď trochu vyletel z dráhy, respektíve sa len ošuchol o štrk, situáciu zvládol a jazdil celkom slušne.

time-attack3-1.jpg

„Dnes som tu už tretíkrát, i napriek tomu mám pocit že som tu prvýkrát, spoznávam trať, autá, a všetko ostatné. Ale chytilo ma to, napriek tomu že nie som pretekár. Slovakia Ring má výhodu, že je to tu bezpečné, je tu veľa zodpovedných traťových komisárov,  videorozhodcov a ostatné  bezpečnostné prvky, ktoré zabránia tomu, aby sa mi niečo vážne stalo. Ak si to chce niekto vyskúšať, určite by to mal urobiť tu. Motoristický šport je určite niečo také, čo by ma vedelo veľmi rýchlo chytiť, ale chce to ešte čas a tréning," pochvaľoval Miro Šmahel. S úsmevom dodal, že sa cíti začiatočnícky a pomaly zisťuje, ako sa nevypadáva z trate. „Keď bude možnosť, isto ešte s Mirkou prídeme, je to krásny šport. O veľa prichádzajú ľudia, čo to nevyskúšali. Nedá sa to porovnať s bežnou premávkou. A musím pochváliť personál, to sú najmilší ľudia. Myslel som si že mi vynadajú že som išiel mimo trate, ale veľmi sa teším, že mi poradili, viem čo som spravil zle a môžem sa zlepšovať. A určite pôjdeme aj s Mirkou vyskúšať centrum bezpečnej jazdy. Myslím že taký kurz by mal absolvovať každý vodič," vyjadril Martin zodpovedný prístup k šoférovaniu.

time-attack2-1.jpg

Mirka si podobne ako jej kolegyňa Martina užívala len pohľad na svojho priateľa v akcii, sama za volant nesadla. Zato nasávala postrehy, o ktoré sa s nami podelila. „Páči sa mi, že po trati sú rozmiestnené aj sanitky a keby sa náhodou niečo stalo, tak to nie je také nebezpečné ako keď sa hrá niekto na piráta na diaľnici. Tu je navyše aj výhoda, že mi nikto nejde oproti. Pretekať sa však neodvážim, som opatrnejšia, ale jazdy pre verejnosť by som prišla vyskúšať. Ja som skôr bojko šofér, idem podľa predpisov. A teraz to chytilo aj brata, takže nabudúce dôjde určite tiež," povedala Miriam Kalisová.

time-attack-1.jpg

Ak aj vás tieto známe osobnosti navnadili a túžite okúsiť adrenalín pod dohľadom odborníkov, prihláste sa na ďalšie kolo Time Attacku 1. septembra.  Dovtedy môžete trénovať počas jázd pre verejnosť, ktoré sa na Slovakia Ringu konajú takmer každý deň (viď. Kalendár).

time-attack5-1.jpg

Pripomíname, že každé z piatich podujatí Time Attack podlieha bodovaniu a bude zarátané do celoročného seriálu, ktorý bude na záver sezóny vyhodnotený. Na víťaza čaká atraktívna výhra - cestná štvorkolka Lyda X5 250cc, ktorú získa na poslednom podujatí vyžrebovaný výherca spomedzi účastníkov, ktorí sa zúčastnili pretekov Time Attack aspoň raz počas sezóny 2011. Time Attack si môže vychutnať každý, kto dosiahol vek 18 rokov a je držiteľom vodičského oprávnenia. Taktiež sú vítaní aj tí, ktorí chcú prísť vychutnať si boje o prvé miesta len ako diváci.

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri