Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Faggioli ešte nenašiel premožiteľa

Friday, 04. 07. 2014 - 15:10, Miroslav Majláth   

Faggioli ešte nenašiel premožiteľa

Simone Faggioli, jazdec, ktorému v posledných rokoch patrí vrcholné miesto v rámci Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu. Jazdec, ktorý aj tohtoročnej sezóne doslova valcuje všetky (v mnohých prípadoch jeho vlastné) rekordy.

Tibor Szabosi;h7p8754-1.jpg

Taliansky jazdec, pôvodom z Florecie, ktorý iba štyri dni po Dobšinskom kopci 2014 oslávi svoje tridsiate šieste narodeniny, prišiel na Slovensko, konkrétne do Dobšinej prvýkrát pred dvoma rokmi, presne v momente, keď Dobšinský kopec debutoval v seriáli Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu. V roku 2012, teda roku, keď sa toto všetko udialo, jazdil Simone na vozidle Osella FA30 s ktorým okamžite posunul hodnotu traťového rekordu o viac ako osem sekúnd. V minulom roku, čiže počas Dobšinského kopca 2013 jeho hodnotu ešte vylepšil.

Jozef Pisch;1t1u7804-4.jpg

To, čo však stvára na jednotlivých pretekoch v tomto roku sa už azda nedá nazvať inak ako šialenstvo. Simone totiž vyhráva jeden kopec za druhým jedine v pozícii absolútneho víťaza, pričom v rámci jednotlivých pretekov zdoláva, vo väčšine prípadov vlastné, traťové rekordy. Dôvodom bude asi fakt, že Faggioli vymenil minuloročnú Osellu a od začiatku tohtoročnej sezóny jazdí na vozidle Norma M20 FC Zytek, na ktorej má namontované pneumatiky Marangoni. Zdá sa, že práve Norma Simonemu neskutočne sadla, pričom z doterajších siedmych pretekov zaradených do európskeho šampionátu Simone Faggioli vyhral hneď šesť, pričom toho siedmeho sa nezúčastnil. Simone, ak by sa mu podarilo aj tomto roku získať európsky titul, má veľkú šancu vyrovnať sa legendárnemu talianskemu jazdcovi, mnohonásobnému Majstrovi Európy v pretekoch automobilov do vrchu, Maurovi Nestimu. Navyše sa Faggioli netají ani túžbou, vyhrať popri svojej európskej show aj pre neho domáci, čiže taliansky titul v pretekoch automobilov do vrchu.

Tibor Szabosi;h7p9512.jpg

Ako dopadne súboj Faggioliho s časom na Dobšinskom kopci 2014 a či sa mu podarí opäť vylepšiť hodnotu traťového rekordu aj na Slovensku, sa dozvieme v dňoch 18.-20.7.2014 v Dobšinej.

dk-reklamni-partneri-2014-w.jpg

Miro Majláth
tlačový tajomník DK 2014

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri