Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Motormedia  »  Predstavujeme

Elegantný Suzuki Kizashi v športovom strihu

Monday, 22. 11. 2010 - 00:29, Ivan Václavík   

Elegantný Suzuki Kizashi v športovom strihu

Po debute na medzinárodnom autosalóne v Ženeve v roku 2010 stihol exkluzívny model Kizashi, ktorý kombinuje japonskú kvalitu a európsky štýl, doraziť ešte pred koncom roka aj na Slovensko. Je novým stimulom pre tých, ktorí si chcú kúpiť limuzínu zo segmentu D.

kizashi-02g.jpg

Kizashi prichádza ako nová vlajková loď japonskej značky Suzuki. Charakterizuje ho výrazný športový štýl, elegantný interiér, ktorý je výsledkom starostlivého remeselného spracovania, komfortná výbava a dobrý výkon. Podvozok Kizashi kombinuje agilitu s jazdným komfortom a pred uvedením na trh sa podrobil rozsiahlemu testovaniu na cestách Európy a Severnej Ameriky.

kizashi-04g.jpg

Kizashi je japonské slovo, ktoré symbolizuje „príchod veľkých vecí". Názov tejto novej vlajkovej lode Suzuki odráža dynamický a nadčasový prístup. Ako šiesty svetový strategický model Suzuki umocňuje Kizashi zameranie na požiadavky zákazníka v súlade s filozofiou značky „Way of Life!"

kizashi-07g.jpg

Tento sedan stelesňuje nový vývojový smer. Vyvinuli ho s dôrazom na päť kľúčových bodov, ktorými sú: kombinácia športového charakteru a elegancie v dizajne, európsky charakter podobný modelom Swift a SX4, komfort jazdy zodpovedajúci vozidlu typu sedan, ako aj ekonomika motora a pokračujúci vývoj systému Suzuki i-AWD (inteligentný pohon 4x4).

kizashi-09g.jpg

Priestorové možnosti sedanu sú využité na maximum efektivity, v interiéri upúta elegantná prístrojová doska v športovom štýle, komfortné ovládanie vozidla a jeho luxusné vybavenie.

kizashi-08g.jpg

Vonkajší dizajn Kizashi sa dá najlepšie opísať ako zmes európskeho dizajnu a japonského remeselného spracovania. Dopĺňajú do 18-palcové zliatinové disky.

Pod prednou kapotou sa nachádza benzínový motor s objemom 2,4 litra s výkonom 131 kW pri 6500 otáčkach za minútu. Krútiaci moment je 230 Nm. Bezstupňová prevodovka (CVT) má plynulo meniteľný prevodový pomer.
Pozícii novej vlajkovej lode značky zodpovedá aj veľmi nízka úroveň vnútorného hluku a vibrácií, ktorá je daná nielen vysokou tuhosťou skeletu karosérie, ale aj výbornou aerodynamikou a bohatým použitím zvukovo-izolačných materiálov. Kizashi sa podľa slovenského importéra vyznačuje hospodárnou prevádzkou.

kizashi-05g.jpg

Bezpečnosť pasažierov zvyšuje komplexný rad pokrokových bezpečnostných technológií vrátane ESP s protiblokovacím brzdovým systémom ABS, elektronickým rozdeľovaním brzdnej sily a kontrolou trakcie. Vodič tak môže za každých okolností dôverovať stabilite auta v zákrutách, pri núdzovom brzdení a zrýchlení na klzkom povrchu.

suzuki-kizashi-sportg.jpg

Suzuki má v ponuke aj Kizashi vo verzii Sport, ktorý uviedli na trh v marci 2010 na medzinárodnej automobilovej výstave v New Yorku. Verzia Sport je elegantným a štýlovým športovým sedanom so športovejšou prednou maskou, s chrómovanou mriežkou chladiča, pričom širšiu karosériu dopĺňajú rozšírené prahy, chrómovaná bočná lišta a zadný spojler. Lepšiu aerodynamiku a zníženie ťažiska dosiahli konštruktéri znížením svetlej výšky o 10 mm. Výhradne pre verziu Sport sú v ponuke dve úrovne výbavy - GTS a SLS.

suzuki-sx4n2924g.jpg

Suzuki Motor Corporation so sídlom v Hamamatsu (Japonsko) je popredným svetovým výrobcom malých automobilov a 10. najväčším výrobcom automobilov na svete. Spoločnosť - založená v roku 1909 - dnes zamestnáva asi 51 500 ľudí, má obchodné aktivity v 196 krajinách a výrobné závody v 23 rôznych štátoch - napríklad aj v Maďarsku. Celosvetový predaj dosiahol 2,35 milióna automobilov a 3 milióny motocyklov. Limuzína Kizashi by mala vyčnievať na samotnom vrchole značky.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri