Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rally Eger otvára svoje brány

Wednesday, 24. 03. 2010 - 15:06, Lukáš Raník   

Rally Eger otvára svoje brány

Nezadržateľným tempom sa blíži štvrtý marcový víkend, teploty vysoko prevyšujú desať stupňov a už aj vtáci štebotajú o začiatku novej rally sezóny na Slovensku.

Po dlhej zimnej prestávke sa konečne dočkáme prvej rally v sezóne 2010 na Slovensku. Už sa stáva takmer tradíciou, že náš majstrák štartuje v maďarskom Egri. V tomto historickom severozápadnom meste už cítiť atmosféru blížiacej sa rally!

Jozef Pisch;Ďodi na košickej rally

Načo sa môžu fanúšikovia tešiť? Určite príjemným prekvapením je prílev vozidiel WRC, minulú sezónu s wéercéčkom brázdil slovenské trate len Igor Drotár s Octáviou WRC. Tohto roku sa môžeme tešiť až na 5 špeciálov kategórie WRC a samozrejme nebudú chýbať už na egerskej rally.

Jozef Pisch;Igora tohto roku uvidíme už na novšej Fábií WRC

S Fábiou WRC sa predstaví Igor Drotár a Karel Trněný, so staršou Octáviou WRC obhajca titulu Jozef Béreš jr. a mladý Věroslav Cvrček. Bonbónikom vo WRC-éčkach určite bude krásny Mitsubishi Lancer WRC, na ktorom sa predstaví Jaroslav Melichárek.

Tibor Szabosi;co8c8084-1.jpg

V hľadáčiku objektívov budú bezpochyby aj špeciály kategórie S2000. Bojovať o popredné miesta sa chystá Grzegorz Grzyb so Škodou Fábiou S2000, ktorá je momentálne na výslní v tejto čoraz viac populárnejšej kategórií. V Egri ďalšie Fábie osedlá Norbert Hercig a Maciej Rzeznik. S2000-ky s levom na „hrudi" uvidíte pod velením nášho Lukáša Lapdavského a známeho maďarského jazdca Jánosa Tótha.

Tibor Szabosi;Grzegorza uvidíme aj tento rok s Fábiou S2000

Nová sezóna priniesla aj technické zmeny v klasických N-kách, jazdci jazdiaci napr. v početnej skupine s Mitsubishi Lancermi sa môžu tešiť na zväčšený restriktor, ktorý prinesie zväčšený výkon myšiakov a teda tesnejší boj s S dvetisíckami.

Samotná súťaž štartuje už tento piatok o 19 hodine slávnostným štartom. Prvá posádka do ostrej rally vstúpi v sobotu ráno o 10 hodine, kedy je na programe štart prvej rýchlostnej skúšky. V úvodnej etape na jazdcov čaká osem rýchlostných skúšok. V nedeľňajšej druhej etape to bude o dve rýchlostky menej. Víťaza rally spoznáme krátko po pol piatej v nedeľu popoludní.

Jozef Pisch;Macieja Rzeznika aj tento rok uvidíme na našich tratiach

Ak nemáte na tento víkend nič v pláne, rozhodne si nenechajte štart novej sezóny ujsť. Pokiaľ Vám do toho predsa len niečo skočí, nemusíte smútiť, na našich stránkach nájdete všetko podstatné. Rally zdar!



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri