Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Dve víťazstvá pre Daniša

Wednesday, 23. 09. 2009 - 17:05, Miroslav Majláth   

Dve víťazstvá pre DanišaVíkendové preteky slovenského šampionátu automobilov na okruhu konajúce sa v Brne sa v rámci divízie D4 nad dva litre skončili jednoznačným víťazstvom Bratislavčana Jána Daniša.


Tibor Szabosi;1t1u0221.jpg

Napriek už pred pretekmi avizovanému štartu Daniša vo vozidle špecifikácie DTM v tíme BRT bolo všetko nakoniec trochu inak. Janko odštartoval v rámci sobotňajších vytrvalostných pretekov napokon v tíme Menx na vozidle Ferrari 430. Už kvalifikácia vyšla na jednotku, keď Janko dosiahol o takmer dve sekundy lepší čas oproti minuloročnému štartu s týmto vozidlom. Keďže pri vytrvalostných pretekoch v jednom vozidle jazdia viacerí jazdci ktorí sa počas zastávok v boxoch menia, Jána Daniša vo vozidle Ferrari dopĺňala dvojica Daniel Želinský a Róbert Pergl. V tomto poradí sa vo vozidle trojica jazdcov aj striedala. Počas pretekov prebiehalo všetko bez problémov a po troch hodinách hlásila posádka Menx tímu štvrté miesto v celkovom poradí, hneď za trojicou vozidiel špecifikácie DTM. Tento výsledok pre Daniša znamenal, že bol najrýchlejším slovenským jazdcom v rámci vytrvalostných pretekov nad dva litre. „Víťazstvu v rámci podujatia započítavaného do slovenských majstrovstiev sa veľmi teším. Ale mám aj veľkú radosť z toho, že sme ako tím dojazdili hneď za vozidlami špecifikácie DTM.“

Konečné výsledky 3 hod. - Jesenní cena Masarykova okruhu:


1. Charouz Antonín (CZ), Mücke Stefan/D, Enge Tomáš/CZ - Mercedes Benz DTM
2. Thed Björk (S), La Rosa Daniel/D - AUDI A4 DTM
3. Charouz Antonín (CZ), Mücke Stefan/D, Nimč Václav/CZ - Mercedes Benz DTM
4. Daniš Ján (SK), Pergl Robert (CZ), Želinský Daniel/CZ - Ferrari 430
5. Mičánek Jiří, jr. (CZ), Jerman Martin/CZ, Janák Jiř í/CZ - Porsche 997

Tibor Szabosi;img_0006.jpg

Jesenní cena Masarykova okruhu pokračovala v nedeľu ešte šprintovými pretekmi, ktoré sa v rámci slovenských majstrovstiev opäť stali korisťou Janka Daniša. Ten však v nedeľných pretekoch presedlal z Ferrari do vozidla Audi A4 DTM. Po kvalifikácii bol Daniš na treťom mieste za dvojicou Mercedesov DTM, čomu zodpovedalo aj jeho postavenie na štartovom rošte. V podstate rovnako to vyzeralo aj počas celých pretekov, ktoré sa jazdili na desať kôl. Vpredu dve vozidlá Mercedes a v tesnom závese za nimi Slovák Janko Daniš na vozidle Audi A4 DTM. Po prejazde cieľom bol Daniš opäť najrýchlejším slovenským jazdcom tejto divízie. „Pred odchodom do Brna som sľúbil že prinesiem domov nejaký pohár, ale nečakal som že to budú hneď dva najvzácnejšie. V šprinte naozaj nemalo význam naháňať Mercedesy, tie ich vozidlá sú skutočne výkonovo oveľa lepšie ako naše sériové AUDI na ktorom jazdím. Proste na rovine mi jednoznačne odchádzali,“ povedal Janko Daniš po pretekoch.

Konečné výsledky šprint nad 3500 cm3 - Jesenní cena Masarykova okruhu:

1. Antonín Charouz (CZ) - Mercedes-Benz DTM
2. Václav Nimč (CZ) - Mercedes-Benz DTM
3. Jan Daniš (SK) - Audi A4 DTM
4. Eduard Kamm (CH) - Audi A4 DTM
5. Alex Talkanitsa (A) - Corvette C5R






Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri