Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Dve druhé miesta pre TATRY RACING tím

Tuesday, 24. 09. 2019 - 14:55, Ľuboš Kašický   

Dve druhé miesta pre TATRY RACING tím

Predposledné podujatie MSR rely 2019 nadelilo mladému popradskému tímu ďalšie cenné skúsenosti a hodnotné body do šampionátu.

 

Z Veľkého Krtíša, ktorý sa jazdil ako šiesty podnik aktuálneho ročníka Majstrovstiev Slovenska v rely, sa mladý popradský tím TATRY RACING vrátil s druhým miestom Tomáša Polovku v Slovenskom Rally Pohári a druhým miestom Romana Popoviča v Triede 11. Tomáš Minarovič predčasne odstúpil po havárii práve z druhého miesta v Triede 3.

Tibor Szabosi;asf-6210-6.jpg

„Také sú už automobilové preteky. Na trati sa môže stať čokoľvek a tentoraz mal smolu Tomáš,“ konštatoval s nadhľadom šéf tímu, Vlado Chovan. Tomáš Minarovič vyštartoval spolu s Luciou Laurincovou na Mitsubishi Lancer Evo IX veľmi pekne. Na zradnej úvodnej rýchlostnej skúške v Želovciach zaostal za lídrom Triedy 3, Tomášom Konečným, len o osem sekúnd a najrýchlejším časom v závere prvej sekcie to stiahol až na dve sekundy.

Tibor Szabosi;asf-5810-5.jpg

Potom však pri druhom prejazde Želoviec došlo ku kritickému momentu, ktorý všetko rozhodol. „V rýchlej ľavotočivej bolo naťahané veľa kamenia a šmyklo nás to. Auto nezatočilo a išlo rovno. Kolesom sme zavadili o kanál a hodilo nás to na strechu,“ vysvetľoval sklamaný Bánovčan.

Tibor Szabosi;asf-5802-2.jpg

Krátko predtým (rozdiel štyroch áut), ako zo súťaže odstúpil Tomáš Minarovič, mal na rovnakom mieste podobný problém aj Roman Popovič. Roman však svoj nový Ford Fiesta Proto udržal zázrakom na trati a pokračoval. „Bol to najvážnejší okamih celej súťaže,“ prikyvoval Popovič. „Napriek tomu si však myslím, že rozhodujúcim faktom dnešného dňa bolo moje rozhodnutie udržať si svoje konštantné tempo a príliš neriskovať.

Tibor Szabosi;asf-5858-4.jpg

Ešte stále si na auto zvykáme a učíme sa spolu vychádzať. Myslím si však, že sa nám to darí a dokazuje to aj fakt, že sa nám vyhli všetky technické problémy,“ dodáva spokojný Popovič, ktorý znova štartoval s Majom Sucháčom a spolu sa radovali z pekného druhého miesta v Triede 11.

Tibor Szabosi;asf-5298-6.jpg

Na titul má stále našliapnuté Tomáš Polovka, ktorý spolu s Danom Turcsányim svoj Seat Ibiza predviedli v parádnom svetle aj vo štvrtom podniku Slovenského Rally Pohára, ktorý bol súčasťou Rally vo Veľkom Krtíši. Skúsená spišská posádka nastúpila do očakávaného súboja s bratmi Spišiakovcami lepšie, keď vyhrala prvú eresku. Rozhodujúci moment však nastal na druhom úseku. „Asi po štyroch kilometroch nám vypadol intercom a zvyšok najdlhšej rýchlostnej skúšky sme išli „na oči“. To nebolo dobré. Stratili sme tam rozhodujúci čas, ktorý sme už nedokázali stiahnuť,“ smutne krútil hlavou sklamaný Tomáš Polovka.

Michal Bobko;i0a3269.jpg

Napriek tomu však chlapci z tímu TATRY RACING ešte zabojovali, no ani ďalší najrýchlejší čas na ereske už nestačil na súperov Spišákovcov. „Druhé miesto nie je zlé a stále si držíme priebežné vedenie pred poslednou súťažou v Košiciach. Mali sme však na víťazstvo a tak sme trochu sklamaní,“ dodáva Polovka.

Tibor Szabosi;asf-5813-5.jpg

Všetky posádky popradského tímu si však štart na juhu Slovenska pochvaľovali a odchádzali s vierou, že sa sem o rok znova vrátia. Najbližšie je však teraz na programe košické finále MSR, ktoré sa bude jazdiť 18.-20.októbra. Tomáš Polovka bude určite chcieť potvrdiť titul v Slovenskom Rally Pohári a chýbať na štarte by nemali ani Roman Popovič a Tomáš Minarovič.

Tibor Szabosi;asf-6376-8.jpg

tatryracing-2.jpg

Pozrite si tiež galériu tímu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri