Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

IMAXX-ADV RALLY TEAM na bedni!

Wednesday, 25. 09. 2019 - 21:02, Public relations   

IMAXX-ADV RALLY TEAM na bedni!

Sezóna v rally pokračovala obnovenou súťažou vo Veľkom Krtíši. Náš tím v tejto finančne neľahkej sezóne sa opäť po dlhšej pauze predstavil s našou posádkou Peter Gavlák – Emil Horniaček.

Žiaľ MM Rally team od ktorého sme si prenajímali doteraz Škodu Fabiu R5 ukončil činnosť, a tak sme sa museli dohodnúť s tímom Top-Cars, od ktorého sme už súťažné náradie jazdili. Nešťastné odstúpenie v Trebišove nahradila ďalšia súťaž a celý tím predpokladal, že tentokrát bude  vozidlo v dobrej kondícií a vyhneme sa technickým problémom.

Tibor Szabosi;asf-5719-3.jpg

Súťaž začala skoro ráno. Všetky posádky čakali nové rýchlostné skúšky, ktoré nikto z nás nepoznal. Dôležitosť presného rozpisu sa ukazovala od prevej rýchlostnej skúšky. Krátke a rýchle skúšky dávali tušiť tesné súboje. Po prvej porcii rýchlostných skúšok do prvého servisu doviezol Peter s Emilom súťažnú R5-ťku na treťom mieste. Pri výjazde zo servisnej zóny však nastali technické problémy, ktoré vyústili do výmeny prevodovky. Chlapci celú výmenu s prehľadom zvládli a naša posádka mohla pokračovať v boji o sekundy.

Tibor Szabosi;c30i6624-22.jpg

Pred ďalším kolom troch rýchlostných skúšok bol v tesnom závese za našou posádkou Karel Trněný s Fordom a hneď za ním sa začal doťahovať  Roman Odložilík. Obaja majú skúsenosť so súťažným náradím kategórie R5 ďaleko vyššiu ako naša posádka, no napriek tomu sme si dokázali udržať tretie miesto aj pred posledným kolom troch RS.

Tibor Szabosi;asf-5836-7.jpg

Peter Gavlák: „Po nevydarenej súťaži som sa tešil na novú súťaž. Trať už pri obhliadke dávala tušiť, že to bude o dobrom, na skúške Senohrad aj o odvážnom a presnom rozpise. Myslím, že sme ho mali napísaný dobre, čo sa odrazilo aj na pohode v aute už od prvého kilometra. Po najdlhšej skúške sme však pred servisom zistili, že pravdepodobne po skoku praskol držiak prevodovky a budú ju musieť vymeniť.  Pod vedením skvelého inžiniera Mareka Fuksa to zvládli mechanici exelentne, za čo sa im musím opätovne poďakovať! Myslím, že súťaž bola dramatická až do konca a v naháňačke s Romanom Odložilíkom sme statočne odolali, čo ma teší najviac. Bola to skvelá tímová práca.“

Tibor Szabosi;c30i8429-24.jpg

Emil Horniaček: „Súťaž sa išla vo vysokom tempe od začiatku. Rýchle skúšky vyžadovali poriadnu koncentráciu a nám sa darilo udržiavať drobný sekundový náskok počas celej súťaže v boji o tretie miesto. Myslím, že sme podali kvalitný výkon a som rád, že sme pod riadnym tlakom ďaleko vyjazdenejšieho Romana Odložilíka v posledných dvoch skúškach udržali naše tempo a vybojovali 3. miesto absolútne!“

Tibor Szabosi;c30i9046-27.jpg

Záver súťažnej sezóny sa neudržateľne blíži a náš tím pevne dúfa, že sa ukáže aj na súťaži v Košiciach.

Tibor Szabosi;asf-6047-8.jpg

imax-adv-banner-2019webvk.jpg

Martin Šujanský;dsc06734.jpg

Jakub Trebula;img-6834-9.jpg

Michal Bobko;i0a1617.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri