Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Druhé a tretie miesto v skupine NP2 pre Petra Hrebíčka na Jankovom vŕšku

Tuesday, 19. 07. 2022 - 15:29, Miroslav Majláth   

Druhé a tretie miesto v skupine NP2 pre Petra Hrebíčka na Jankovom vŕšku

Peter Hrebíček si na Ostrej Lúke odjazdil svoje prvé oficiálne preteky. Teraz pokračoval výborným výkonom na Jankovom vŕšku.

 

Tibor Szabosi

Pre Petra Hrebíčka je Jankov vŕšok domácim kopcom a to z jediného dôvodu. Z domu na štart pretekov to má iba nejakých desať kilometrov. Navyše preteky na Jankovom vŕšku ho už v minulosti poznačili funkciou traťového komisára, ktorá ho posunula až za volant pretekárskeho Peugeotu 206. Po niekoľkých predstaveniach v úlohe predjazdca v minulom roku, sa v tohtoročnej sezóne posunul medzi licencovaných jazdcov. Prvým podujatím v rámci Slovenského kopcového poháru boli preteky na Ostrej Lúke. Po vynechaných Ožďanoch sa tak na štart ďalších postavil na už spomínanom domácom kopci. V rámci nich, čiže podujatia Autopola Jankov vŕšok 2022 bral v sobotu Peter pohár za tretie miesto v skupine NP2 a v nedeľu v skupine dosiahol dokonca na druhé miesto.

Tibor Szabosi

„Chcel som štartovať aj v Ožďanoch, no z dôvodu svadby môjho brata som ich musel vynechať. Pred našim domácim podujatím som bol dosť nervózny, keďže v minulom roku sa mi v úlohe predjazdca podarilo moje auto poslať mimo trať a trochu mu „pokrčiť“ predok. Na štarte prvého tréningu som sa snažil ukľudniť a ísť radšej opatrne. Keď som prešiel cieľom všetka nervozita zo mňa opadla a už bolo dobre. Auto sme pred pretekmi trochu pritvrdili, čo sa ukázalo ako správny krok, takže ostatné jazdy som už absolvoval bez vážnejších stresov. V nedeľu to išlo rovnako úplne bez problémov, akurát popoludní už pneumatiky nedržali tak ako by som chcel. Časy boli dobré, stále som sa zlepšoval a priznám sa, že z umiestnenia som bol sám veľmi prekvapený. Verím tomu, že aj partneri budú spokojní, ja som im veľmi vďačný za podporu a rád by som im aj touto  cestou poďakoval. Poďakovanie patrí aj mechanikom a otcovi za pomoc pri príprave auta. No a samozrejme aj mojej priateľke a celej rodine. Môj tohto víkendový úspech darujem všetkým, ktorí ma akokoľvek podporujú a stoja pri mne a mojom snažení. Cítim, že idem správnym smerom, “ povedal jeden z najmladších jazdcov podujatia, Peter Hrebíček.

asr61880.jpg

Nielen pre Petra, ale aj ostatných účastníkov seriálu teraz nastáva trojvíkendová pauza a po nej sa všetci opäť predstavia fanúšikom na podujatí Yokohama Trofeo Slovakia Nová Bystrica 2022.

Tibor Szabosi

Miro Majláth

Tibor Szabosi



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri