Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Drotárovci po 20. VREDESTEIN Rally Miskolc

Thursday, 03. 04. 2014 - 17:10, Public relations   

Drotárovci po 20. VREDESTEIN Rally Miskolc

Bez snehu sa zima prežiť dá. No bez pretekov je to už horšie. Každý, kto má súťaženie v krvi a zlato v rukách, potrebuje tento adrenalín. Inak to nie je ani v prípade Igora Drotára s Vladom Bánocim. Trvalo štyri dlhé mesiace, kým sa Igor znovu zvítal so svojou vernou Škodou Fabia WRC. Štart sezóny slovenského šampionátu v rally presunuli z Egru do Miškovca.

Tibor Szabosi;h7p7450.jpg

Dvojdňovú súťaž s piatkovým prológom absolvovala obľúbená prešovská dvojica na výbornom 4. mieste absolútne (v slovenskej časti majstrovstiev) a na 12. priečke v celkovom hodnotení všetkých štartujúcich posádok. Prvé miesto získali v rámci triedy 11. Rozvážnejší začiatok vystriedalo vysoké tempo na rozmanitých a zväčša rozbitých asfaltových cestách okolia Miškovca.

Tibor Szabosi;h7p7795.jpg

Slovo má Igor Drotár: „Prvú súťaž máme za sebou a odnášam si z nej len dobré pocity. Tešil som sa na ňu dlhé 4 mesiace. Konečne som sa mohol posadiť do súťažného auta a robiť to, čo ma baví a čo si myslím, že robiť viem. V Miškovci som naposledy štartoval v roku 1997 s Toyotou. Bola to pre mňa preto úplne nová súťaž s nádhernými traťami, s rozličným charakterom. V prvý deň sa navyše jazdilo v noci, čo nám súťaž krásne okorenilo. Množstvo nadšených divákov a obdivovateľov rally zaväzovalo mňa aj ostatných k najlepším výkonom. Všetky posádky, s ktorými som sa rozprával, potvrdili, že šli skutočné maximum."

Tibor Szabosi;co8c8297-8.jpg

A čo auto? Zmenilo sa v niečom oproti minulému roku? „S autom som bol veľmi spokojný, prešlo cez zimu kompletným repasom a nemali sme s ničím problém, dokonca sme nechytili ani defekt, ako niektorí ďalší. Naši mechanici odviedli naozaj špičkovú prácu. Spokojný som bol aj so svojím výkonom, i keď to, že som 4 mesiace vôbec nejazdil, sa trochu prejavilo na niektorých časoch. No keď si vezmeme, že Jožko Béreš je skutočne vynikajúci jazdec a skončil 9. absolútne a my 12., v slovenskom šampionáte my 4. a on 3., tak je to pre nás skvelé vysvedčenie. Víťaz Hadik len potvrdil svoju rolu favorita a išiel naozaj rýchlo, druhý Grzyb mal za sebou už nejaké súťaže a bol rozjazdený. My sme sa šli rozohriať a možno aj to prílišné nadšenie nás na niektorých úsekoch spomaľovalo, no celkový výsledok je naozaj dobrý."

Jozef Pisch;mg-0897.jpg

Minulý rok sa šiel ako prvý Eger, tento rok ho vystriedal Miškovec. Ako by si opísal miškovecké trate? „Skúšky boli naozaj iné, než v Egri. Prvá trať bola lesná, úzka, technická, boli tam stúpania aj klesania - jednoducho typická, nádherná rýchlostná skúška. Druhá RS bola zmesou širšej cesty tretej triedy s úplne rozbitou lesnou cestou. Na druhý deň to bolo obdobné, až na jednu RS, ktorá bola enormne rozbitá, ale aj na nej fungovalo auto veľmi dobre."

Tibor Szabosi;h7p7912.jpg

A čo najbližšie pretekárske plány, Igor? „Najbližšie máme kopec v rakúskom Rechbergu - 25. až 27. apríla. Nepoznám to tam, no úprimne sa už teším. Kopcové auto - Škoda Fabia prešlo tiež repasom, chyby, verím, chalani odstránili a všetko pôjde tak, ako má. Naša druhá rally sezóny bude začiatkom mája napokon jednodňová Rally Prešov. Rozhodli sme sa, že kontinuitu treba zachovať, rally s Vladom zorganizujeme a zapracujeme, aby táto rally vyšla čo najlepšie," informoval na záver Igor Drotár.

Race Pro Media

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri