Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Drotár s Bánocim opäť medzi laureátmi

Thursday, 26. 01. 2012 - 11:46, Daniel Mandzi   

Drotár s Bánocim opäť medzi laureátmi

Pred niekoľkými dňami sme mohli sledovať najlepších športovcov mesta Prešov v trocha inom svetle ako počas sezóny, keď svoje športové oblečenie vymenili za slušivé obleky a spoločenské šaty. Dlhoročná tradícia ankety Najlepší športovci a športové kolektívy mesta Prešov neprerušila svoju niť a zapísala ďalšiu stránku histórie. Dekorovanie najlepších športovcov sa už pravidelne koná v historickej budove a priestoroch Čierneho orla a inak tomu nebolo ani teraz. Postupne na dosky ktoré znamenajú svet vystúpili najlepší športovci za rok 2011, ktorí dosiahli prenikavé výsledky a úspešne reprezentovali mesto na domácich či zahraničných súťažiach.

Tibor Szabosi;t2c9817.jpg

V desiatke najlepších boli okrem atlétov, hádzanárov, taekwonda, silových športov aj motoristi, ktorí v ostatných rokoch rovnako robia dobré meno mestu Prešov. V TOP 10 teda nechýbala dvojica Igor Drotár - Vlado Bánoci, ktorá sa okolo automobilových súťaží pohybuje už niekoľko desiatok rokov. Poznáme ich ako nielen úspešných jazdcov, ale v posledných rokoch aj organizátorov Rally Prešov, či zimnej súťaže amatérov Liqui Moly Winter cup, ktorá má za sebou už dve úspešné kolá z troch plánovaných. Posádka Slovakia Rally System v uplynulom roku mala opäť nahustený kalendár podujatí, keď svojou jazdou rozdávala radosť na tratiach rely na Slovensku, v Česku, Maďarsku či Poľsku. Igor Drotár bojoval aj na súťažiach automobilov do vrchu. Podobne ako v predchádzajúcich sezónach aj vlani stavili na techniku WRC, avšak z Fabie wéerce presadli do Surabu Impreza 12 WRC. S týmto autom vybojovala dvojica druhé miesto vo svojej triede 11 v rely, kde im patrí aj štvrté miesto absolútne. Rovnaká priečka sa ušla Drotárovi aj pretekoch automobilov do vrchu, avšak skupinu A i triedu nad 2000 ccm vyhral s prehľadom.

Tibor Szabosi;t2c0070.jpg

„Môže to znieť ako klišé, ale do sezóny ako aj jednotlivých súťaží vstupujeme s tým, že chceme byť najlepší. Nie stále sa to podarí, lebo strašne veľa maličkosti a detailov, ktoré môžu ovplyvniť končený výsledok. Nakoniec nám všetko dobre dopadlo a dokázali sme sa aktívne zúčastniť dvoch slovenských majstrovských seriálov - v rely a kopcových súťaží. Pokiaľ nám termíny nekolidovali tak sme jazdili aj na šprintoch v susednom Česku," rozhovoril sa Igor Drotár. Prešovská dvojica rozbehla sezónu opatrnejšie, avšak nečakané zranenie jazdca trocha narušili plány v jej druhej polovici. Vynechať niekoľko podujatí, čo sa nakoniec premietlo aj do konečných výsledkov.

Tibor Szabosi;co8c0041-2.jpg

„Ak nerátam moje zdravotné problémy tak sme sezónu ukončili dobre, vybojovali sme druhé miesto v triede 11 a štvrté v absolútnom poradí hodnotenia súťaži v rely. V pretekoch automobilov do vrchu to bolo lepšie a keď som obhájil majstrovské titulu v skupine A aj triede A nad dvetisíc. Zrejme nám bola súdená štvrtá priečka v minulej sezóne, lebo na nej som skončil aj v hodnotení bez rozdielu tried v kopcoch. Potešilo nás, že naše výsledky a výkony zaujali odborníkov a opäť nás nominovali do desiatky najlepších športovcov mesta. Pre nás je to veľká pocta, byť medzi laureátmi a domnievam sa že udržať sa v tejto spoločnosti úspešných športovcov nie je ľahké," prezradil I. Drotár. Na ostatnom dekorovaní chýbal, lebo v tom čase bol pracovne v zahraničí. „Nemohol som  si vychutnať tú slávnostnú atmosféru v Čiernom orly, ale dokážem si to veľmi živo predstaviť. Pracovné povinnosti mi nedovolili byť v Prešove, ale o všetko ma podrobne informoval môj kamarát a spolujazdec Vlado Bánoci, ktorý prevzal naše ocenenie," dodal I. Drotár.

Tibor Szabosi;t2c9853.jpg

Začiatok roka má pre nestorov našej rely nielen slávnostnejšiu príchuť, ale aj pracovnú, lebo sa doťahujú posledné detaily novej sezóny. K nej sa viazala aj zahraničná cesta jazdca posádky Slovakia Rally System, ktorá už niekoľko sezón jazdí v červeno-bielo-modrých farbách Liqui Moly.

Jaroslav Glovičko

Tibor Szabosi;t2c9846.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri